Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lindsey Buckingham – “I Don’t Mind”

In totaal maakte Lindsey Buckingham bijna dertig jaar furore bij Fleetwood Mac, tot hij in 2018 prompt aan de deur werd gezet. Hij bleef echter niet bij de pakken zitten en nam op die manier zijn wereldhit “Go Your Own Way” redelijk letterlijk. Zo dook de Amerikaan vorig jaar nog op als gastgitarist op Imploding the Mirage van The Killers en heeft hij nu zelfs een volledig nieuwe plaat gemaakt. Om nog wat extra pluimen op zijn hoed te steken, vernoemde Lindsey dat album gewoon naar zichzelf. Net op het moment dat bekend raakte dat hij en zijn vrouw Kristen Messner na twintig jaar huwelijk een punt achter hun relatie zetten, bracht de man de eerste single van dat album uit. Een ongelukkig moment natuurlijk, zeker als je weet dat “I Don’t Mind” je gemoedstoestand niet bepaald beter maakt.

Lindsey zou al een aantal jaar aan het lobbyen zijn met zijn plaat, maar nu er eindelijk terug perspectief is, kan ze eindelijk het levenslicht zien. Toch maakt het eerste voorsmaakje ons niet echt warm. Geen groots gitaarspel zoals we van de levende legende gewoon zijn, maar een saai en akoestisch nummertje krijgen we als eerste op ons bord. In de refreinen probeert de Amerikaan wel wat moderne toetsen aan de track toe te voegen, maar het voelt allemaal heel geforceerd en bevreemdend aan. Als een rustig bergriviertje kabbelt het nummer dan ook gewoon vier minuten voort, zonder dat er echt iets boeiends gebeurt. Buckingham valt iets te veel in herhaling op “I Don’t Mind”, maar zoals de tracktitel al doet vermoeden, zal hem dat waarschijnlijk een worst wezen.

Lindsey Buckingham is vanaf 17 september beschikbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

839 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

The Killers - Imploding the Mirage (★★★★): Vaarwel Vegas

Over the top, overdreven kitscherig, extreem commercieel … Brandon Flowers en zijn band krijgen het al sinds de begindagen zwaar te verduren….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Blue and the Old Socks - "I Don't Mind"

De jongens van Danny Blue And The Old Socks zijn niet toe aan hun proefstuk. In 2017 brachten ze hun debuut-ep Backyard…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sander W. & Sandëro - "I Don't Mind" (ft. Hannah Young)

Dat de Brusselse hiphop scene het goed doet, is algemeen gekend. Dat er daarnaast ook een opkomende electronic scene is, bewijst Sander…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.