Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLVTH & Woodie Smalls – “Seeking Closure”

© Roberto Brundo

BLVTH (lees: Bluth) is in Duitsland al een tijdje goed bezig als producer van heel wat grote hiphopnamen, maar ondertussen is hij ook een fel opkomende soloartiest. De hiphop die hij maakt wordt sterk beïnvloed door rock en hiphop, wat zijn nummers vaak wel een ruw kantje geven. Dit jaar zou hij daarmee wel eens kunnen doorbreken, want deze week was hij ook te zien op Eurosonic. Onze landgenoot Woodie Smalls daarentegen heeft geen nood meer aan een introductie en kende over de hele wereld al successen. Onlangs mocht Woodie Smalls openen op de Duitse tour van BLVTH, waar de twee ook plannen smeden voor een gemeenschappelijk nummer. Het resultaat “Seeking Closure” klinkt anders dan verwacht, maar dan wel in de positieve zin.

“Seeking Closure” is zeker geen typisch hiphopnummer zoals er al zoveel zijn. Het nummer heeft een aantal luisterbeurten nodig, maar blijft dan toch redelijk vlug hangen. De productie is straf gedaan van BLVTH en geeft Woodie Smalls de kans om een volledig nieuwe kant van zichzelf te laten horen. Op “Seeking Closure” horen we BLVTH met een korte strofe wel iets minder dan dat we gehoopt hadden, maar dat zijn details die geen afbreuk doen aan het nummer. Een spraakmakende samenwerking is “Seeking Closure” geworden, waardoor we hopen dat deze twee nog wat vaker samen in de studio zullen duiken.

Op donderdag 28 mei speelt BLVTH een gratis show in La Machine in Brussel.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

17 januari 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief