Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Woodie Smalls – “Diddy Bop”

© CPU – Joost Van Hoey

In 2016 was Woodie Smalls niet weg te slaan van de Belgische festivalpodia. De rapper uit Sint Niklaas had met “About the Dutch” een flinke hit te pakken en effende ermee zowat het pad voor andere Engelstalige rappers in ons land. Door zijn nationale succes begon hij ook in het buitenland opgepikt te worden en zo schopte hij het in 2017 zelfs op de soundtrack van de populaire game NBA 2K18. Het klinkt en ziet er allemaal heel internationaal en Amerikaans uit, maar in ons land nam zijn populariteit wel wat meer af. Zijn tweede album In Between Faces kon daar dit jaar ook niet echt verandering in brengen, hoewel er toch een aantal goede nummers op te vinden waren. Voor zijn laatste wapenfeit van het jaar, “Diddy Bop”, werkte hij nog eens samen met zijn goede vriend en producer Regulator.

“Diddy Bop” moeten we jammer genoeg een teleurstelling noemen. De Belgische rapper gaat met het nummer nog meer de autotune trap-richting op en verliest daardoor al zijn originaliteit. Het hele nummer zit heel generisch in mekaar en heeft gewoon ook heel weinig om het lijf waardoor het al heel snel begint te vervelen. De flows van Smalls zorgen nog voor ietwat afwisseling, maar slaan er niet in om “Diddy Bop” interessanter te maken. Woodie Smalls heeft de ambitie en het potentieel om ook in de rest van Europa en zelfs in de VS effectief voet aan wal te krijgen, maar dan gaat hij wel met iets unieker en straffer om hoek moeten komen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Davina Michelle & Woodie Smalls - "Big Brother"

Het heeft twintig jaar geduurd, maar na een lange pauze keert de moeder van alle realityshows vanavond terug naar het televisiescherm. Voor…
AlbumsRecensies

Woodie Smalls - In Between Spaces (★★★): Smalls kan groots worden

We hebben eventjes moeten wachten op de tweede langspeler van Belgisch hiphoptalent Woodie Smalls. Zijn debuutalbum Soft Parade kwam uit in 2015….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Woodie Smalls & Isaiah Rashad - "What Typa Time"

Woodie Smalls laat ons nu al meer dan een jaar uitkijken naar zijn nieuwe album. Met “What Typa Time” laat hij de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.