Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Homesick – “Male Bonding”

Dat onze Noorderburen ook straffe muziek kunnen maken, dat moeten we niet herhalen. Maar deze lo-fi psychedelische postrockers maken het toch wel heel straf. Ondertussen is deze relatief jonge band ook al zover dat ze hun volgende plaat op Sub Pop mogen uitbrengen en dat zegt al voldoende over de kwaliteit van deze band.

De lijn van de vorige singles “Kaïn” en “I Celebrate My Fantasy” wordt gewoon doorgetrokken, alhoewel we hier iets meer de postpunk weg opgaan, zonder het gekke dat we gewend zijn uit het oog te verliezen. Af en toe doet dat zotte ons denken dat het allemaal niet zo serieus is, en dat kan wel zo zijn, maar toch is hier over kwaliteit geen discussie. Dit trio brengt power, maar ook goede ritmes, leuke overgangen en een psychedelisch kantje dat ook nog eens in de clip terugkomt. De kracht wordt ook extra in de verf gezet door halverwege alle remmen eens los te laten.

The Homesick slaagt er weer in om ons te verrassen en we kijken al reikhalzend uit naar hun volgende plaat The Big Exercise, die op 7 februari uitkomt op Sub Pop Records.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 2): Rotterdam in de mix

Na regen kwam gisteren in Rotterdam jammer genoeg geen zonneschijn, al deerde dat de pret op de tweede dag van Left of…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hannah Jadagu - "Admit It"

Brooklyn blijft een trekpleister voor muziekmakers en is eveneens de uitvalsbasis van de opkomende, negentienjarige Hannah Jadagu. De singer-songwriter bracht haar debuutsingle…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Lounge Society - Tired Of Liberty (★★★★★): Debuutalbum voor de geschiedenisboeken

In een genre waar topbands als Fontaines D.C., IDLES en Viagra Boys de dans bepalen, is het als nieuwe band niet altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.