Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Homesick – “I Celebrate My Fantasy”

Dat ze in Nederland ook wel weten hoe je muziek moet maken, wordt steeds duidelijker en duidelijker. Heel wat rockbands van bij onze noorderburen krijgen namelijk platencontracten aangeboden bij gerenommeerde buitenlandse labels. Zo ook The Homesick, die een krabbel mochten zetten bij het legendarische Sub Pop. The Big Exercise, hun tweede plaat, verschijnt op 7 februari via het label en daaruit kregen we meteen een eerste voorsmaakje. “I Celebrate My Fantasy” doet alvast watertanden naar heel wat meer.

Vijf minuten worden we ondergedompeld in een dromerige wereld van postpunk en uptempo gitaren. Er kruipen echter evengoed heel subtiele invloeden van psychedelica in, vooral door de piano die zich in het geheel moeit. Denk maar aan de landgenoten van Jacco Gardner, en je weet wat we bedoelen. “I Celebrate My Fantasy” doet ook denken aan Ariel Pink door de speciale manier waarop aan zingen wordt gedaan. Net door al die invloeden blijf je bij iedere luisterbeurt nieuwe dingen ontdekken. Fantastische single, zoveel is zeker.

7 november 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief