Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Homesick – “Kaïn”

Ergens op de grens tussen de kleistreek van Friesland en de Friese Wouden ligt het dorpje Dokkum. Het is geen groot dorp; om 15.000 inwoners te tellen zal je elke steen tweemaal moeten omdraaien, maar ergens verscholen in een van de pittoreske doorkijkhuisjes vind je met wat geluk The Homesick terug. In 2017 debuteerden ze met Youth Hunt, en hun twangy, dartelende psychrock lanceerde de groep recht tot in de schoot van Sub Pop records. Ja, hét Sub Pop records, en niet onterecht. Luister maar eens naar “I Celebrate My Fantasy”, dat begin vorige maand uitgebracht werd als een verdomd smakelijk proevertje voor hun nieuwe album, The Big Exercise.

Op die krachttoer is het jammer genoeg nog wachten tot na de jaarwisseling, maar met “Kaïn” blijft de dosis lo-fi psychrock in ons bloed gelukkig op pijl. Het nummer is een trage starter die je de mood in wiegt met korte zetjes saxofoon en zwevende akoestische akkoordjes. Met opzet het verkleinwoord, want het begin klinkt oneindig optimistisch en dromerig, warm en zacht. De ijle backing vocals vliegeren kronkelend hun weg over de alsmaar chaotischere soep van synths en meerstemmigheid, waarna “Kaïn” abrupt stopt. Een hypnotiserend nummer dat het pad van “I Celebrate My Fantasy” verder uitslijt, en alvast belooft voor die nieuwe plaat. Volgend jaar, 7 februari, schrijf het op, hé.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

4 december 2019

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief