Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Waltz – “FEAR”

Nadat The Waltz vorig jaar met “Television” terug aan het venster kwam piepen, tekent de band ook in 2020 present met een nieuwe single die “FEAR” werd gedoopt. De band zette ook hun krabbel onder een platencontract bij Poetwannes Records, een honderd procent onafhankelijk platenlabel uit Sint-Truiden met een voorliefde voor gelimiteerde vinyl uitgaven. Eerder ging het label ook met King Dick aan de haal.

Op “Television” mepte de band nog hard en vuil om zich heen, nu horen we op “FEAR” een band aan het werk die etaleert in staat te zijn om, naast botten, ook potten te kunnen breken. Ook deze single heeft een ruw, duister bas-drum combokantje, maar dit combineert The Waltz met distorted vocals, een frivole gitaarlijn en een ferme, experimentele synthbocht. Onze gedachten pinkelen heen en weer bij het beluisteren van de track. Van klassieke rockbands over postpunk tot de meest experimentele bands van het moment. Een muzikale surf en turf die bij ons héél erg in de smaak valt.

Kortom, The Waltz ziet 2020 duidelijk zitten, en wij zien een 2020 met een florerende The Waltz evenzeer zitten. Fans van de band kunnen zich vanaf nu via de website van Poetwannes Records gratis inschrijven voor een gelimiteerde (vijftig stuks wereldwijd) en Vinyl-ONLY release die er binnenkort aankomt.

Facebook / Instagram / vi.be

 

10 januari 2020

About Author

Tijs Delacroix Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief