Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne – “Ordinary Man” ft. Elton John

Ozzy Osbourne en Elton John, wat hebben die oude rotten nu met elkaar te maken? Het zijn allebei iconen die de rockgeschiedenis de voorbije vijftig jaar mee hebben bepaald. De ene is bekend als ‘Prince of Darkness’, de andere van glitterpakken, veren en kleurrijke zonnebrillen. Ze zijn allebei bezig met een afscheidstournee om hun lange carrières ten einde te brengen. In 2020 volbrengt Ozzy het tweede deel van ‘No More Tours II”. Sinds vorig najaar zijn er ook twee nieuwe singles uitgekomen in aanloop naar zijn finale plaat, Ordinary Man die op 21 februari verschijnt. Met “Under The Graveyard” en “Straight To Hell” koos Ozzy voor een rauwe en energieke hardrocksound, die singles waren opvallend veelbelovend. Op de titelsingle wordt de volumeknop toch wat zachter gedraaid.

Geen onheilspellende gitaarriffs om “Ordinary Man” op gang te trappen. Sir Elton John heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de single door te beginnen met een melodramatisch pianodeuntje. Wanneer Ozzy begint te zingen over de sombere kanten van de beroemdheid en er achtergrondkoren ingezet worden, is het feit dat dit een banale powerbalad wordt niet meer te ontkennen. Elton John zingt met zijn krachtige stem nog een aardige tweede strofe, maar het nummer komt niet echt van de grond. Het zijn ontegensprekelijk twee grote meneren, maar dit soort liederen hebben we al eens te veel gehoord. Het nummer wordt aangedikt met drums en een goeie, maar vergeetbare gitaarsolo. “Ordinary Man” is niet bepaald een even grote knaller als de vorige singles. We weten nu wel dat het gelijknamige album voor ieder wat wils zal hebben.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "The Pink Phantom" (feat. Elton John & 6LACK)

23 oktober is het zover, dan verschijnt het zevende album van Gorillaz. Het afgelopen jaar werden er al een hele hoop singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Surfaces feat. Elton John - "Learn To Fly"

Surfaces is een artiest die je de afgelopen jaren misschien ontgaan is ondanks dat de muziek van het duo het niet slecht…
AlbumsRecensies

Ozzy Osbourne - Ordinary Man (★★★★): Geen gewone man

Voor een man van 71 die meer seks, drugs & rock ‘n’ roll heeft gezien dan goed is voor een mensenleven, is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.