Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne – “Straight to Hell”

Er zijn individuen die Ozzy Osbourne nu kennen door zijn eigenaardige samenwerking met Post Malone. Gelukkig is hij voor de meeste mensen nog steeds de goeie oude Prince of Darkness die we kennen van Black Sabbath. Het laatste beetje solowerk dat Ozzy Osbourne naar buiten bracht, is het album Scream uit 2010. Over twee weken is Ozzy al 71, met het gehalte sex, drugs & rock ‘n’ roll dat hij in zijn lange leven heeft gezien, is dat een gezegende leeftijd. Hij sloot in 2017 met een wereldtournee het Black Sabbath-hoofdstuk af. Toch denkt deze man nog niet aan een pensioen. De single “Under the Graveyard” kwam 8 november uit de bus als de eerste single van zijn nieuw album Ordinary Man.

Waar we ons vorige keer nog “Under The Graveyard” bevonden, neemt Ozzy ons nu nog dieper: “Straight to Hell”. De single opent met engelenzangen om daarna open te barsten met een duivelse, zware gitaren. “Straight to Hell” is snel, speels en ramt er goed op door. Niemand heeft Ozzy Osbourne ooit echt een ‘goeie’ zanger genoemd. Hij zingt hoog, nasaal en een beetje zeurderig. Toch heeft hij een van de meest unieke stemmen uit de rock ‘n’ roll. Zijn stem is soms vrij geretoucheerd, maar het doet zeker niet af aan de kwaliteit van “Straight to Hell”. De single eindigt met een onverbiddelijke gitaarsolo. Deze is tegen veel verwachtingen in niet gespeeld door Black Label Society-frontman Zakk Wylde. Hij is al lang een lid van Ozzy Osbournes live-entourage, maar verklaarde vorige maand dat hij geen deel zou uitmaken van dit album.

Opvallend twee zeer degelijke singles van de veteraan die Ozzy is. Veel oude rotten in de muziek zijn het niet gegund, maar hij zou zichzelf wel eens opnieuw kunnen uitvinden met Ordinary Man. Het album zal er in januari 2020 zijn.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ozzy Osbourne - Ordinary Man (★★★★): Geen gewone man

Voor een man van 71 die meer seks, drugs & rock ‘n’ roll heeft gezien dan goed is voor een mensenleven, is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne ft. Post Malone - "It's A Raid"

The Prince of Darkness heeft sinds dat hij een definitief punt zette achter Black Sabbath niet bepaald van een rustig pensioentje genoten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Ordinary Man" ft. Elton John

Ozzy Osbourne en Elton John, wat hebben die oude rotten nu met elkaar te maken? Het zijn allebei iconen die de rockgeschiedenis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.