Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grouplove – “Deleter”

Als er een band is die de laatste jaren zijn merk heeft gemaakt van happy songs, dan moet het wel Grouplove zijn geweest. De groep kwam voor het eerst boven water in 2011 met “Colours” en wist daarna de ene toffe song na de andere uit te brengen. Ondertussen bracht de band drie platen uit; waarvan de laatste eigenlijk een beetje teleurstelde. Tijd om te herbronnen dus, en na de Big Mess uit 2017 is er vandaag voor het eerst nieuwe muziek van de groep uit Los Angeles. En “Deleter”, dat is van de meest positieve songs die we de laatste tijd gehoord hebben. De band is zijn trucs duidelijk nog niet verleerd.

Een nieuwe plaat zou later dit jaar komen, maar als we “Deleter” gewoon een hele dag op repeat zetten, geraken we het sowieso niet beu en zo kunnen we wel even weg. Het heeft een heel luchtig sfeertje dat van bij het begin een smile op je gezicht tovert. Het is te danken aan de speelse gitaarlijnen en natuurlijk ook de heerlijke samenzang. Vier minuten wordt dit heel aangename tempo aangehouden, en als het refrein dan ook nog eens extreem aanstekelijk is, dan ben je zeker dat dit nummer voor de rest van de dag in je hoofd zit. De band amuseert zich ook duidelijk bij het maken van dit soort muziek en we kunnen hen geen ongelijk geven. Grouplove heeft zichzelf terugvonden en we kunnen niet gelukkiger zijn.

9 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief