Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Parade – “Julia Take Your Man Home”

Wolf Parade is geen onbekende in het indie-circuit en deze Canadezen gaan al geruime tijd mee, sinds 2003 om juist te zijn. Met een onderbreking van vijf jaar (2011-2016) stelt de band binnenkort hun vijfde plaat voor en deze “Julia Take Your Man Home” is daaruit hun derde single. Een oude vos verliest zijn streken niet, en dat kunnen we makkelijk in de positieve zin gebruiken voor deze heren.

Sinds de onderbreking zijn de synths iets meer aanwezig in de nummers, maar dat neemt niet weg dat Wolf Parade weet hoe ze goede rocknummers moeten schrijven. Geen platte rock, maar wel muziek met een gezonde hoek af. Niet te ernstig, maar tegelijk goed genoeg om ons te overtuigen. De synths duiden de weg aan, de andere instrumenten vullen briljant aan. Ook de stem van beide zangers zijn tegelijk complementair, maar zorgen ook voor voldoende afwisseling.

Deze derde single doet ons vermoeden dat dezelfde weg wordt ingeslagen als de plaat Cry Cry Cry van 2017. Geen snelle stukken meer, maar alles meer midtempo. De nieuwe plaat Thin Mind komt uit via Sub Pop op 24 januari 2020 en op 10 maart komen ze naar de Botanique in Brussel.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.