Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples – “Hell Bound”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Eerder dit jaar tekende Vince Staples bij het bekende Motown-platenlabel. Dat is al zestig jaar een iconisch label binnen de afro-Amerikaanse soul-, pop- en recent ook hiphopwereld. Staples bracht dit jaar al de singles “So What (Episode 01)” en “Sheet Music (Episode 02)” uit. Die twee episodes maken deel uit van zijn nieuw project The Vince Staples Show. “Hell Bound” lijkt wat uit de toon te vallen met door het achtervoegsel ‘Ad 01’ in plaats van bijvoorbeeld ‘Episode 03’. Waar Staples naar toe wil met deze zet is nog niet geheel duidelijk. Het nieuwe nummer hebben we toch in ieder geval

“Hell Bound” is kort, maar niet zo zeer krachtig. Het zet in met een synthdeuntje dat je na twee minuten en elf seconden toch wel hebt gehoord. Vince Staples moet niemand meer overtuigen van zijn kwaliteiten als woordensmid. Hij rapt vlotjes en strak met zijn herkenbare nasale toon. Het refrein, ‘Hell bound, it’s going down’, is niet direct veelzeggend of origineel te noemen, maar het blijft na een paar luisterbeurten wel hangen. Het jonge talent Staples heeft al veel betere hiphop composities uitgebracht dan dit. De bijhorende lyricvideo op YouTube stelt Vince Staples wel voor als een amusant cartoonduiveltje.

Instagram / Website

20 december 2019

About Author

Felix Vloeberghs


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief