Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bombay Bicycle Club – “Racing Stripes”

Op 17 januari komt er voor het eerst in zes jaar tijd een plaat van Bombay Bicycle Club aan. De band keerde eerder dit jaar al terug door de grote poort met het geweldige “Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)” dat enkele maanden later werd opgevolgd door “Everything Else Has Gone Wrong”, tevens de titeltrack van hun nieuwste plaat. De band houdt het daar voorlopig nog niet bij en brengt vandaag afsluiter van de plaat “Racing Stripes” uit. Op 23 maart speelt de band ook in de Ancienne Belgique. Niet te missen, zo denken we.

“Racing Stripes” is een typische afsluiter van een plaat. Veel hitgevoeligheid zit er zeker niet in, en de song moet het vooral hebben van zijn minimalisme. Daarin blinkt hij dan ook uit door een subtiele synth en een opbouw aan de hand van de stem. Samen met Billie Marten kan Bombay Bicycle Club uiteindelijk toch een meezingbare waarde in het nummer steken, waardoor je na een eerste luisterbeurt meteen de wijze woorden kunt meezingen. Maar voor ons is het nogal een vreemde keuze om dit als single uit te brengen, want erg veel gebeurt er niet in de song. Wel toont het de sterkte van de sfeerschepping die de band als geen ander kan brengen, maar er zitten zeker betere songs op het album, dat kunnen we je beloven.

3437 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ed Nash - "Plumes"

Ed Nash, de stille kracht achter de indiegroep Bombay Bicycle Club, beleefde afgelopen winter een van de soberste winters die hij ooit…
Nieuwe singles

Nieuwe single Liz Lawrence - "Where the Bodies Are Buried"

Britse multi-instrumentaliste Liz Lawrence verdiende het afgelopen decennium haar muzikale strepen bij indie cultgroep Bombay Bicycle Club. Hiermee tourde ze de wereld…
AlbumsRecensies

Bombay Bicycle Club – Everything Else Has Gone Wrong (★★½): Niet geheel noodzakelijk

Intussen nipt een jaar geleden kwam Bombay Bicycle Club met het blijde nieuws dat ze van plan waren om terug muziek te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.