Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bombay Bicycle Club – “Racing Stripes”

Op 17 januari komt er voor het eerst in zes jaar tijd een plaat van Bombay Bicycle Club aan. De band keerde eerder dit jaar al terug door de grote poort met het geweldige “Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)” dat enkele maanden later werd opgevolgd door “Everything Else Has Gone Wrong”, tevens de titeltrack van hun nieuwste plaat. De band houdt het daar voorlopig nog niet bij en brengt vandaag afsluiter van de plaat “Racing Stripes” uit. Op 23 maart speelt de band ook in de Ancienne Belgique. Niet te missen, zo denken we.

“Racing Stripes” is een typische afsluiter van een plaat. Veel hitgevoeligheid zit er zeker niet in, en de song moet het vooral hebben van zijn minimalisme. Daarin blinkt hij dan ook uit door een subtiele synth en een opbouw aan de hand van de stem. Samen met Billie Marten kan Bombay Bicycle Club uiteindelijk toch een meezingbare waarde in het nummer steken, waardoor je na een eerste luisterbeurt meteen de wijze woorden kunt meezingen. Maar voor ons is het nogal een vreemde keuze om dit als single uit te brengen, want erg veel gebeurt er niet in de song. Wel toont het de sterkte van de sfeerschepping die de band als geen ander kan brengen, maar er zitten zeker betere songs op het album, dat kunnen we je beloven.

19 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief