Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bombay Bicycle Club – “Everything Else Has Gone Wrong”

Na zes jaar albumstilte verschijnt er begin 2020 eindelijk een nieuwe plaat van Bombay Bicycle Club. De toekomst van het Engelse viertal was lange tijd onzeker, maar daar maakte de komst van “Eat, Sleep, Wake (Nothing but You)” eerder dit jaar een welgekomen eind aan. Het is nog even wachten tot we het totaalplaatje te horen krijgen, maar vandaag kunnen we alvast het titelnummer van Everything Else Has Gone Wrong ontdekken.

Schokgolven brengt “Everything Else Has Gone Wrong” niet meteen teweeg, want de song ligt in dezelfde lijn als haar voorganger, inclusief een synthlijntje in het refrein dat rechtstreeks uit “Eat, Sleep, Wake” had kunnen komen. Afgezien daarvan is het echter wederom een straf nummer. De funky beats en sputterende elektronica werken als een gebod aan ons lichaam om te bewegen. Het nummer culmineert in een explosieve outro die langzaam maar zeker steeds luider wordt, een typisch Bombay-trucje dat we nog lang niet beu geraakt zijn.

Hoewel we uit kritisch oogpunt al interessantere en vernieuwendere versies van Bombay Bicycle Club hebben gehoord—en hopen die ook in januari terug te zien—stemt “Everything Else Has Gone Wrong” ons meteen gelukkig. De gelijknamige plaat verschijnt op 17 januari, en we kunnen alvast niet wachten.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ed Nash - "Plumes"

Ed Nash, de stille kracht achter de indiegroep Bombay Bicycle Club, beleefde afgelopen winter een van de soberste winters die hij ooit…
Nieuwe singles

Nieuwe single Liz Lawrence - "Where the Bodies Are Buried"

Britse multi-instrumentaliste Liz Lawrence verdiende het afgelopen decennium haar muzikale strepen bij indie cultgroep Bombay Bicycle Club. Hiermee tourde ze de wereld…
AlbumsRecensies

Bombay Bicycle Club – Everything Else Has Gone Wrong (★★½): Niet geheel noodzakelijk

Intussen nipt een jaar geleden kwam Bombay Bicycle Club met het blijde nieuws dat ze van plan waren om terug muziek te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.