Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bombay Bicycle Club – “Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)”

Op 13 december 2014 werd de laatste show van Bombay Bicycle Club gespeeld, het einde van een tijdperk. Twee jaar later werd dan ook een pauze ingelast voor de band. De leden van de groep gingen op zoek naar solosuccessen. Zo was er onder meer Mr. Jukes van frontman Jack Steadman en Toothless van bassist Ed Nash. Jaren gingen voorbij en het leek er niet op dat de band nog ging terugkomen, tot begin dit jaar. Er werd aangekondigd dat ze terug in de studio zaten en aan nieuw werk zouden werken. Vandaag plukken we daar de vruchten van met een eerste single in vijf jaar. “Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)” is de terugkeer waarop we gehoopt hadden.

De band is namelijk niets van zijn charme verloren door de zijstapjes en afwezigheid. De groep komt terug op sterkte en dat is al van bij het begin van “Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)” te horen. Er zit een heel aanstekelijk refrein in dat zich meteen in je hoofd nestelt en er niet snel meer uitgeraakt. De herkenbare synths nemen je mee op een heel dansbaar en speels nummer, dat door een heel aanwezige baslijn blijft hangen. Maar ook doordat Steadman’s eerste woorden al het catchy refrein zijn, kan je er wel wat mee aanvangen. Het is de Bombay Bicycle Club die we verwacht hadden en met deze single zijn ze helemaal terug. Hopelijk binnenkort een album!


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief