InstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2019: een terugblik

De muziekwereld is een snel evoluerende sector, waar niet alleen gevestigde waarden het goed doen. Vooral het opkomend talent zorgt voor pit door met veel durf en originaliteit de spotlight naar hun muziek te trekken. Naar jaarlijkse gewoonte stellen we dan ook met veel plezier vanaf 1 januari onze ‘Grote Beren Van Morgen’ voor, en stellen we verschillende acts voor die het volgens ons kunnen maken. Nadat we gisteren terugkeken op wat onze Belgische ‘Grote Beren Van Morgen’ het afgelopen jaar uitspookten, is het vandaag aan de internationale acts.

Ama Lou

De r&b-wereld blijft sterke vrouwelijke talenten naar voren brengen en één daarvan is met zekerheid de Londense Ama Lou. In het voorjaar was het stil geworden rond de opkomende ster, maar na shows op onder andere Glastonbury, Primavera en Lollapalooza bracht ze in het najaar dan eindelijk weer nieuwe muziek uit. Haar tweede ep Ama, who? liet opnieuw zien waarom we er alle vertrouwen in hebben dat deze zangeres het zal maken. Haar sound is uniek, fris en kan van de een op de andere dag volledig ontploffen. In 2020 zou nog meer nieuwe muziek volgen en ook een eerste tour zou op de planning staan.

Another Sky

Jonge bands zijn er dankzij rockrally’s en dergelijke wedstrijden in overvloed, maar toch voelden we iets speciaals toen we voor het eerst naar de Britse band Another Sky luisterden. Hun grote doorbraak hebben ze nog niet bereikt, maar vooral in hun thuisland hebben ze dit jaar heel wat shows gegevens in het voorprogramma van onder andere Clean Bandit en speelden ze een headlineshow in het legendarische Village Underground in Londen. We volgen ze de komende maanden alvast nog iets nauwkeuriger, want ze zouden spannend nieuws hebben in het komend jaar.

Jade Bird

© CPU – Katrin Peeters

Het Britse wonderstemmetje Jade Bird heeft dit jaar eindelijk haar langverwachte debuutalbum Jade Bird gelost, waarmee ze zich als songwriter bewees. Om het album te promoten trok ze uiteraard op een heuse Europese tour en liet ze er elke avond van zich horen. Naast haar muziek is het vooral haar charmante Britse humor die ons goedlachs de zaal liet verlaten. Waarom ze nog niet groter en bekender is, blijft voor ons een raadsel, want deze dame kan grotere zalen aan.

L Devine

Charli XCX is een van haar grootste fans en steunde L Devine al meerdere keren door haar muziek op haar story te delen en wie zijn wij om Charli tegen te spreken. L Devine’s plannen voor dit jaren waren groot, want een eerste album was in de maak, maar om alles op punt te stellen, stelde ze de release even uit. Gelukkig is er nu licht aan het einde van de tunnel en zouden we in 2020 een eerste langspeler van de Britse popzangeres kunnen ontvangen. Op 18 mei komt L Devine alvast voor haar eerste soloshow naar België. Tickets voor haar show in de Botanique zijn reeds te koop.

Sea Girls

Wie eind juni over de weide van Rock Werchter wandelde en bij The Slope terechtkwam, heeft wellicht kennis kunnen maken met de Britse band Sea Girls. Een eerste album is in de maak, maar in de UK verkopen ze al de ene na de andere zaal uit. Hun indiepop kent duidelijk gehoor bij een steeds groter wordend publiek, mede dankzij ook hun nominatie in BBC’s Sound of 2019. Op 21 januari zakken ze af naar de Trix om zichzelf opnieuw voor te stellen en tickets kan je reeds kopen.

KOKOROKO

In België leeft reggae, afrobeat en jazz meer dan ooit te voren. Het is dan ook geen grote verrassing dat het achtkoppige collectief KOKOROKO in België al meerdere keren in een uitverkochte zaal heeft gestaan. In de zomer zorgden ze nog eens voor een extra portie zon op Couleur Café, waar ze voor een van de meest memorabele concerten gezorgd hebben. KOKOROKO kende dit jaar in ons land zijn grote doorbraak en ook meer dan terecht. Op 10 april komen ze de AB nog eens plat spelen, dus koop je ticket voor het te laat is.

YOWL

De Londense band YOWL heeft nog maar recent een nieuwe ep gedropt en we moeten bekennen dat we fan zijn van ATROPHY. Het vijftal maakt muziek die erg dicht bij storytelling aanleunt en door zijn invloeden uit indie, americana en rock weet op te vallen. YOWL is voornamelijk in Groot-Brittannië gebleven om zich daar aan een publiek voor te stellen en met succes, want bands als Idles of Pip Blom krijgen niet genoeg van deze spannende act. Ook België zal snel volgen, want hun genre muziek ligt helemaal in de lijn met hetgeen een groot deel van het Belgische publiek de laatste jaren zo ophemelt.

Lady Bird

Punk is nog lang niet aan een stille dood gestorven en blijft nog steevast overeind. Daar kan het ludieke drietal Lady Bird over meepraten, want zij hebben er net een intensieve UK tour op zitten. Hun luide muziek kwam zelfs tot Slaves, die hen dan ook nog eens meenamen voor enkele shows als special guests. Geen slecht jaar voor Lady Bird, die nog volop de grenzen van hun sound aan het opzoeken zijn. We kregen daarom ook maar twee singlereleases in twaalf maanden tijd, maar een groter project is naar eigen zeggen eindelijk afgeraakt. We zijn benieuwd!

Flohio

© CPU – Bert Savels

De grimescene was lang een door mannen gedomineerde wereld, maar door de komst van Flohio zijn de kaarten opnieuw geschud. Ondanks dat ze weinig muziek uitbracht, had ze een drukke agenda met optredens over heel de wereld, waaronder ook in Brussel. Flohio heeft een niet te evenaren flow, die je uit de duizend herkent en haar al snel tot nog grotere faam kan brengen. Stormzy groeide nu eenmaal ook niet uit tot een Glastonbury-headliner op een jaar tijd, maar het was een lang proces. Mits het debuutalbum er in 2020 komt, kan Flohio zich opmaken voor het grote werk. De sterren staan er gunstig voor.

Ontdek nog meer nieuwe muziek en artiesten via onze Spotify.

1716 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.