Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ten Fé – “Heaven Sent Me”

Ten Fé weet van geen ophouden! De vijf mannen uit Engeland hebben klaarblijkelijk helemaal hun draai gevonden op hun roze wolk en zo besloten ze dat het niet volstaat om het te houden op hun ene, succesvolle album van dit jaar. Met Future Perfect, Present Tense zouden we nochtans zeker zoet geweest zijn tot halfweg 2020, want hun uitgesponnen droomsessies zullen niet snel hun effect verliezen. Toch kwam het vijftal verleden week met een nieuw singletje; en of dat in de smaak viel. “Candidate” werd gekenmerkt door Ten Fé’s typische, stralende sfeer en maakte ons misschien wat overmoedig voor de zonet gereleasete opvolger “Heaven Sent Me”.

Hoe je het ook draait of keert; “Heaven Sent Me” is geen godsgeschenk. Ten Fé moet het ofwel hebben van zijn suikerspinzoete lieflijkheid of een zekere upbeat nostalgie die je gewoonweg meekrijgt, maar “Heaven Sent Me” mist dat allemaal. Het is niet pretentieloos genoeg om als simpelweg leuk nummertje te kunnen passeren en het ritme is veel te constant rechtdoor om er echt in te kunnen opgaan. De band had zoveel meer fijnzinnige vleugjes kunnen toevoegen aan dit nummer – zij het in de vorm van prachtige backings, een treffende zanglijn die bijblijft of een bridge die onze gemoedsrust overhoop gooit. Kortom, “Heaven Sent Me” is minder hemels dan de titel doet verwachten. Volgende keer beter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 december 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief