LiveRecensies

Stray From The Path @ Kavka Zappa: External Atomics

Gisteren mochten we voor de tweede keer het New Yorkse Stray From The Path verwelkomen in de Zappa. In februari dit jaar stonden ze nog in het voorprogramma van While She Sleeps. Stray is al sinds oktober op tour met hun nieuw album Internal Atomics, en het succes van dit album straalt zich mooi af op hun liveoptreden. De mannen van Stray waren niet alleen; ze brachten Loathe, Gideon en The Devils Wears Prada mee als zeer stevig voorprogramma.

Van negatieve commentaren of internettrolls is er geen sprake meer. De buitenwereld lijkt de controversie omtrent “Goodnight Alt-Right” uit hun vorig album Only Death Is Real volledig vergeten te zijn. Maar de fans, daar mag je zeker van zijn, die zullen het niet gauw vergeten.

Ondanks een dik uur file op de ring van Antwerpen begon de zaal al stilletjes aan vol te lopen tijdens de set van Loathe. Ondanks de kleine opkomst aan het begin van hun set gaven de Britten alles wat ze in hun marge hadden. Dat kon het publiek natuurlijk smaken. De sfeer begint langzaam op gang te komen. Een kwartiertje later mogen we de mannen van Gideon verwelkomen. Deze Amerikanen hebben duidelijk al wat meer jaren op hun kerfstok. Dit vertaalt zich mooi in de stijging van de algemene sfeer. Luidkeels meebrullen, headbangen en minimoshpits komen langzaam op gang. Tijdens “2 Close” van hun laatste album Out of Control maakt Drew Dijorio zijn intrede op het podium. Het publiek gaat nu even volledig out of control.

Ging de volgende band het voorprogramma afsluiten of waren ze co-headliners? Vraag het aan het publiek in Antwerpen en het antwoord is dat laatste. The Devil Wears Prada wordt zeer welkom onthaald in een ondertussen bijna volledig volle zaal. Vanaf de eerste noten van “Switchblade” springt de avond een versnelling hoger. Deze Amerikanen verspillen geen tijd en spelen de daken van de Zappa, alsof ze zelf de headliner waren. Tijdens “Chemical” uit hun laatste album The Act bereikt de zaal hun eerste piek. De zaal zingt deze natuurlijk luidkeels mee. De laatste drie nummers laat de band deze energie niet meer los en zo eindigt Mike natuurlijk al screamend in het publiek.

Na de geweldige performance van The Devil Wears Prada kregen we nog even tijd om op adem te komen voor headliner Stray From The Path de zaal zou overhoop gooien. Vanaf de eerste gitaarnoten van “Fortune Teller” is meteen duidelijk dat, ondanks de hoge energie bij The Devil Wears Prada, het publiek voor deze New Yorkers gekomen is. De zaal is bomvol, de pit ontploft voor het eerst deze avond. Het energiepeil in de zaal behaalt nieuwe hoogtes, niemand staat nog stil.

Het werd al snel duidelijk dat het komende uur niemand zonder blauwe plekken naar huis zou gaan. Een geslaagde mix van nieuwe nummers en oude klassiekers maken een zeer geslaagde set. De nieuwe nummers worden zeer positief onthaald. Het publiek kan moeiteloos meebrullen. De oldschoolfans van de band zijn dan terug heel duidelijk aanwezig bij oudere nummers en de ganse zaal was klaar om rellen te starten na “Outbreak” en “Goodnight Alt-Right”.

Non-stop moshpits afgewisseld met de occasionele circlepit en de bij de breakdowns passende explosieve wall of deaths zorgen voor een zeer energieke chaotische show. Giet hier nog een constante stroom van crowdsurfers bij met maar twee mensen als security en je hebt een bom van een feest. De sound in de zaal zat heel strak en de mannen speelden een foutloze, strakke set. Net als hun laatste album was dit Stray From The Path op net een niveau hoger dan voorheen. Topconcert.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Setlist:

Fortune Teller
The Opening Move
Outbreak
Goodnight Alt-Right
Badge & A Bullet Pt. II
Kickback
Second Death
D.I.E.P.I.G.
Beneath the Surface
Ring Leader
The House Always Wins

Encore:
Badge & a Bullet
Killing in the Name
(Rage Against the Machine cover)
First World Problem Child

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Irken Armada - "Your Own Version of Hell"

We kunnen Irken Armada met recht een nieuwe supergroep noemen, maar dan wel in de categorie underground. De leden van het splinternieuwe…
LiveRecensies

I Prevail @ Ancienne Belgique (AB): Consistente wervelwind

We hoeven de mannen van I Prevail waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan zij die wel vaker naar hardere muziek luisteren….
InstagramLiveRecensies

LANDMVRKS @ Kavka Zappa: Modern metalcoremonument in aanbouw

LANDMVRKS is geen kleine jongen meer. De formatie uit Marseille is de afgelopen jaren geëvolueerd van eeuwige belofte naar vaste waarde en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.