Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grimes – “4ÆM”

In aanloop naar de voor 21 februari aangekondigde release van haar vijfde album Miss Anthropocene, blijft de Canadese electropopfee Grimes singles lossen. Na “Violence”, “So Heavy I Fell Through Earth” en “My Name Is Dark” vroeg ze gisteren op Instagram of de fans ook al klaar waren voor de vierde single. Een overbodige vraag natuurlijk, want vandaag is hij er: “4ÆM”.  Als Grimes aan dit tempo verder gaat, hebben we straks alle nummers van het nieuwe album gehoord nog voor het uit is. Niet dat we dat erg vinden, integendeel.

Grimes, die haar muziekgenre onlangs omschreef als ‘ethereal’ (met een bijhorende playlist op Spotify), kleurt op dit nummer nochtans weer ferm buiten alle mogelijke genrelijntjes en klinkt als niemand anders dan zichzelf. Zweverig oosters scifigezang en betoverende belletjes landen met een breakbeat op de dansvloer, waarover een handvol aanstekelijke lettergrepen wordt uitgestrooid. Laten we het ‘ethereal drum&bass’ noemen en meteen ook toevoegen aan onze eigen playlist.

Dat het na Art Angels uit 2015 zo lang wachten was op duidelijkheid omtrent een nieuw album, heeft veel te maken met de problemen die ze achter de schermen had met haar huidige platenlabel 4AD. ‘Final album for my shit label’, tweette ze vorig jaar nog. Misschien dat net die frustraties zullen resulteren in een minder poppy plaat dan de – overigens door Grimes zelf verguisde – voorganger. Van ons mag het alleszins weer even donker en onbehaaglijk klinken als Visions uit 2012. Drie van de vier singles die we totnogtoe hoorden, wijzen alleszins hoopvol in die richting.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevdaliza & Grimes - "Nothing Lasts Forever"

Het is altijd cool om te horen hoe artiesten de grenzen van hun creativiteit blijven opzoeken, en al zeker als er een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anyma & Grimes - "Welcome To The Opera"

Is het niet voor de donzige, melodische beats, dan is het wel voor de impressionante visuals dat je Anyma een keer moet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Caroline Polachek - Desire, I Want To Turn Into You (★★★★★): Fantasievolle visionair vol verlangens

Caroline Polachek mag dan nog maar aan haar tweede album zitten, een onbeschreven blad is ze al lang niet meer in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.