Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grimes – “So Heavy I Fell Through the Earth”

Grimes is een ravissant figuur in de muziekwereld. Ze kan de aandacht volledig naar zich toe zuigen met de uitstraling van een bovenwereldse nimf, een haast onwezenlijke stem en een beklijvende elektronische popsound. De Canadese artieste schopte het met Visions tot in onze decenniumlijst en daarin zijn uiteraard niet de minste namen te vinden. Het spreekt dus voor zich dat Grimes veel meer is dan enkel ‘de vriendin van’ of het nieuwe gezicht van Adidas. Met de recent uitgebrachte single “Violence” kon ze dat na enige beraadslaging en enkele luisterbeurten toch nog bewijzen, maar nieuwe single “So Heavy I Fell Through the Earth” is er daarentegen direct los op.

Grimes verspreidt twee versies van “So Heavy I Fell Through the Earth”: een ‘art mix’ en een ‘algorithm mix’. Vooral die eerste is de moeite, omdat de zes minutenkaap daarop net overschreden wordt en je zo volledig ondergedompeld wordt in het feeënfuturisme van Grimes. Ze laat alle klanken door je hoofd galmen en bij uitbreiding je hele geestestoestand, waardoor autorijden totaal niet meer verantwoord is en je pupillen al eens aanzienlijk grote afmetingen zouden kunnen aannemen. Zonder zich op te jagen, sleept Grimes zich doorheen de song met haar spacey elektronica en misleidend zoete stemgeluid achter zich aan. Langzaamaan ontplooit het nummer zich tot de ambient klanken halfweg ook een iets constantere beat krijgen en we nog even alle remmen los kunnen gooien. Totdat we dan aankomen bij een lange outro, waarin al de brokstukken aanschouwd worden die Grimes met haar singletje zomaar even veroorzaakt heeft. “So Heavy I Fell Through the Earth” speelt met de wetten van de zwaartekracht en gaat al het conventionele op z’n dooie gemakje te boven.

Tezamen met deze single krijgen we ook de releasedatum van Grimes’ vijfde plaat! Miss Anthropocene komt uit op 21 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevdaliza & Grimes - "Nothing Lasts Forever"

Het is altijd cool om te horen hoe artiesten de grenzen van hun creativiteit blijven opzoeken, en al zeker als er een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anyma & Grimes - "Welcome To The Opera"

Is het niet voor de donzige, melodische beats, dan is het wel voor de impressionante visuals dat je Anyma een keer moet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Caroline Polachek - Desire, I Want To Turn Into You (★★★★★): Fantasievolle visionair vol verlangens

Caroline Polachek mag dan nog maar aan haar tweede album zitten, een onbeschreven blad is ze al lang niet meer in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.