Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grimes & i_o – “Violence”

We hebben lange tijd geduld moeten uitoefenen om nieuw materiaal van de ravissante Grimes te horen te krijgen. Radiostiltes of niet, de Canadese zangeres bleef wel onophoudelijk in de spotlight, wat te danken is aan haar relatie met Elon Musk en haar gloednieuwe samenwerking met Adidas. Tesla’s en sportkledij zijn echter niet onze côté en dus zijn we blij dat “Violence” ons komt wakkerschudden na een jaar lang vingerdraaien en klokkijken. Al met haar release “We Appreciate Power” van vorig jaar maakte Grimes de belofte van een vijfde studioalbum, maar een releasedatum is er nog steeds niet.

Onze eerste spontane reactie op het horen van “Violence” is een uitgesproken wenkbrauwfrons. Als heel het nummer zo zou verdergaan, zou het maar een platte bedoening worden. We moeten dus even geduld uitoefenen om de speciale Grimes-factor te kunnen onderscheppen, maar eenmaal we die dan toch voelen binnendringen, is er geen ontkomen meer aan. Ook al blijft de elektronica soms te irritant doordeweeks, het refrein doet het hem wel. De song krijgt daar iets strak en koels over zich en we raken in trance door het muzikale gekronkel van nimf Grimes. Het geweld van “Violence” is net iets te vlot te verteren, maar de song is toch overwegend succesvol.

5 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief