Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree – “Cash Machine”


Oliver Tree is zonder twijfel een van de grootste levende memes die onze planeet rijk is. Naast professioneel scooterrijder is de Amerikaan meester in het maken van knotsgekke nummers, waar de energie vanaf spat. We kregen deze zomer met Do You Feel Me? al een eerste ep van de man te horen en we moeten eerlijk zijn, we voelden het! Zijn nummers steken goed in elkaar en met de esthetisch doordachte – en vooral absurde – clips is Oliver Tree een totaalconcept. Wie dit alles live wil meemaken, is eraan voor de moeite, want de man stond enkele weken geleden in Kavka Zappa in het kader van zijn afscheidstournee… al kan dat allemaal best een grap zijn, want met Oliver Tree weet je het nooit.

Bij het horen van “Cash Machine” hopen wij vooral op dat laatste, want Oliver Tree is toch echt wel een icoon in wording. Het nummer begint akoestisch, maar wordt al snel door elkaar gegooid met effecten en harde beats. De lyrics van het nummer slaan nergens op en dat is dan ook het handelsmerk van de Amerikaan. Net als het rockgehalte dat in zijn poppy nummers toch vaak de hoogte inschiet door de elektrische gitaren. Het niveau van Oliver Tree’s nummers gaat in stijgende lijn, en het is ook het contrast tussen de opzwepende muziek en de ongeïnteresseerde stem die het project zo interessant maakt. Graag meer van dat!

Olivers debuutplaat Ugly Is Beautiful verschijnt op 27 maart 2020.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Oliver Tree @ Ancienne Belgique (AB): Entertainment boven muziek

Oliver Tree dankt zijn succes aan TikTok en zijn entertainende videoclips. Dat je daardoor al meteen met een kritischere blik wordt bekeken,…
AlbumsRecensies

Oliver Tree - Alone In A Crowd (★★): Singles en opvulsel

Er valt op z’n minst wel wat te zeggen over de persona van Oliver Tree. De man, die veelal als levende meme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree - "Essence" (feat. Super Computer)

Oliver Tree heeft sinds kort een nieuw kapsel en dat kan maar één ding betekenen: er komt een nieuwe plaat aan. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.