Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle AMO – “Black Panther”

Als je van het Gentse bent, dan ken je They Call It Indie misschien wel. Ze hebben niet alleen een afspeellijst op Spotify, maar organiseren ook optredens in HUIS (een café op de Blandijn) en in NEST (de oude bibliotheek). Amo speelde enkele weken geleden solo in het café en dat viel in de smaak. Afgelopen weekend mocht ze met haar band in de oude bibliotheek spelen in het voorprogramma van de Canadese Zach Kleisinger. Amo (ofwel Anke Thomassen) studeert zang aan het KASK. Volgens haar is muziek iets waarrond de luisteraar zelf een beeld moet maken. De artiest creëert iets en de luisteraar interpreteert dit.

“Black Panther” begint a capella en de stem van Anke Thomassen weet ons meteen aan te spreken. De debuutsingle is een luchtig nummer dat zeker en vast een eigen sfeer doet ontstaan. Het melancholische gaat gepaard met een jazzy vibe en iets mysterieus. ‘Why can’t she see he’s a black panther?’ klinkt het. Al snel beluisterden we het nummer nog enkele malen op zoek naar een antwoord, maar tevergeefs. Treuren doen we niet, want hoe meer we luisteren hoe meer laagjes we ontdekken in de muziek. “Black Panther” heeft zowel iets feeëriek als dreigend en dat maakt het net zo mysterieus en interessant.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

4 december 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief