Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single POLIÇA – “Forget Me Now”

De Amerikaanse synthpopband POLIÇA is terug met een nieuwe single, genaamd “Forget Me Now”. Het is naast “Driving” het tweede geloste nummer van hun nieuwe album When We Stay Alive, dat uitkomt op 31 januari volgend jaar. De opvolger van het album Music for the Long Emergency uit 2018 werd reeds half geschreven en opgenomen nadat Poliça-zangeres Channy Leaneagh van haar dak viel, waardoor ze maandenlang moest revalideren. In die stilte van genezing merkte ze dat een veelheid aan gevoelens heel luid werd, waaruit ze voor de helft van de nummers inspiratie haalde voor het aankomende album.

Voor een nummer dat gaat over het steeds verkeerd kiezen van mensen die niet van je kunnen houden zoals jij het verlangt, klinkt “Forget Me Now” opmerkelijk licht. Het nummer is nog steeds verankerd door de gebruikelijke, maar tevens iets zachtere synths die we van de band gewoon zijn. Daarbovenop ruilde de band hun zware sound met hier en daar wat rockinstincten in voor tedere popmotieven. Op POLIÇA’s eerste drie albums concentreerde Leaneagh zich vooral op het herstellen van de wereld en haar relaties daarin. Op When We Stay Alive ontdekt ze de kracht van het herstellen van haar innerlijke zelf, en dat is duidelijk te merken. De stem van Channy Leaneagh klinkt op de nieuwe single veel helderder en bijna vol vreugde. 

Als de andere nummers op When We Stay Alive net zo klinken als “Forget Me Now”, lijkt POLIÇA een andere muzikale richting uit te gaan en wij zijn er alvast voor te vinden. Op 15 februari 2020 speelt de band in de Botanique in Brussel. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Twin Toes - "Sunny Eggs"

We bejubelden een paar maanden eerder al het absurde Brusselse duo Twin Toes toen ze met single “Ghost Hair” op de proppen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.