Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single POLIÇA – “Rotting”

De Amerikaanse groep POLIÇA heeft de gave om de meest verhelderende muziek een mysterieuze ondertoon te geven en bewees inmiddels al op vijf albums zijn kunnen. Hun vorige langspeler When We Stay Alive prezen we voor de emotionele geladenheid en ook de show in de Botanique liet onze adem stokken, waardoor we sindsdien nog meer uitkeken naar nieuwe muziek. Twee jaar later is het eindelijk zo ver, en zo kondigde de synthpopgroep naast een uitgebreide Amerikaanse tour, ook het goede nieuws aan dat er heel wat nieuwe muziek klaar is.

“Rotting” is het eerste nummer sinds 2020 en maakt meteen duidelijk dat de groep na meer dan tien jaar ervaring nog steeds de durf heeft om nieuwe dingen te proberen. Hun nieuwe nummer klinkt nog dreigender en meer beklijvend, wat de spanning meteen de hoogte in jaagt. Onheil loert op elk moment om de hoek en zo breekt de single traag maar gestaag open. “Rotting” sleurt je door de diepste, donkerste gedachten, maar openbaart ook een gevoel van vrijheid. Dat ze zichzelf met dit nummer overtreffen, is dan ook een groot understatement. “Rotting” is de gedroomde, spectaculaire terugkeer van een onderschatte band.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1569 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

POLIÇA - Madness (★★★★): Angstaanjagend, verbluffend en hoopgevend

Vorig jaar vierde de Amerikaanse formatie POLIÇA hun tienjarig jubileum. Sinds hun start in 2011 groeiden ze uit tot een ware favoriet…
LiveRecensies

Poliça @ Botanique (Orangerie): Nieuwe levensvisie

De Amerikaanse band Poliça maakte in 2012 ontzettend veel indruk met hun eerste album Give You The Ghost en genoten lange tijd…
AlbumsRecensies

POLIÇA - When We Stay Alive (★★★½): Scherven brengen geluk

Op een ijskoude winterdag kroop vocaliste Channy Leaneagh op het dak van haar huis om het ijs eraf te halen, maar ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.