Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VENTILATEUR – “Djakarta”

VENTILATEUR biedt een frisse wind in het Belgische muzieklandschap met een sound die ze zelf beschrijven als ‘temidden de driehoek jazz-rock-fusion’. In maart van dit jaar debuteerden de drie West-Vlamingen met successingle “Jacqueline”. Het was meteen goed raak, zoals ook de rest van hun self-titled ep dat zou zijn. Volledig in die lijn is nieuwe single “Djakarta” eveneens allesbehalve een doorsnee nummertje. Dat is de jury van het nieuwe kansenparcours Sound Track niet ontgaan, want het trio speelt op 7 december hun finaleset in Muziekclub De Zwerver (Middelkerke). Ook in onze vragenlijst aan alle Sound Track finalisten kwam VENTILATEUR meer dan eens naar voor als kanshebber, dus spits de oren voor nieuwe single “Djakarta”.

“Djakarta” klinkt aanvankelijk misleidend rustig en naarmate het nummer opbouwt, wordt de brug tussen een zekere roes van kalmte en een spanning die steeds blijft sluimeren alleen maar duidelijker en moeilijker overbrugbaar. VENTILATEUR jongleert met de gevoelens van de luisteraar door “Djakarta” als een heuse belevenis te laten binnenkomen. Het geheel meandert van focus naar focus en van kleur naar kleur, maar uiteindelijk komt alles samen en vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Alsof VENTILATEUR een instrumentaal verhaal wou vertellen met hun muziek; alsof de videoclip de basis vormde voor het nummer in plaats van andersom. Heel mooi.

Op 7 december kan je hen dus aan het werk zien in de finale van Sound Track en een dag later staan ze in Afsnis in Gent.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 december 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief