AlbumsRecensies

MIRRANDA – Total Bonjour (★★★): Toegankelijke retropop met karakter

MIRRANDA werd opgericht na een avondje stappen door Pieter-Jan Van Den Troost (Willow) en Pieter Schrevens (Five Days). Beiden sprokkelden ze al heel wat ervaring samen, waaronder een bronzen medaille in Humo’s Rock Rally. En ook MIRRANDA lijkt al snel gelanceerd te zijn: met slechts twee singles op het wereldwijde web speelden ze al in het voorprogramma van onder andere blackwave. En hoe klinkt dat dan precies? Denk aan een retrosound die uitstapjes maakt naar zowel pop als rock. Op 12 december komen ze hun ep voorstellen in het Depot (Leuven), een echte thuismatch voor de band die er ook artist in residence is.

Het zweverige synthdeuntje van hun meest recente single “Sand Head” mag Total Bonjour van start laten gaan. Koppig je hoofd in het zand steken, je gevoelens negeren en doen alsof je blij bent: MIRRANDA’s manier om om te gaan met liefdesverdriet. Zolang het zoals in “Sand Head” verpakt zit in vrolijke indiepop, luisteren wij met alle plezier. Die zonnige sfeer keert trouwens enkele keren terug op deze ep. Zoals de titel al suggereert, is “Good Times” er ook zo eentje. Vrolijke gitaarriffs, die wat doen denken aan Two Door Cinema Club, krijgen nog meer kracht door de upbeat ritmesectie. Het geheel wordt aangevuld met een heleboel synths en bliepjes, die zorgen voor een ninetiess vibe in de sound. Het plaatje klopt op beide nummers volledig.

En ook die retro sound is iets terugkerend op deze ep. “Single Guy” is daar een goed voorbeeld van. Een lome beat bepaalt het tempo, terwijl je ondergedompeld wordt in een bad van weemoedige synths en gitaarlijntjes. In het slot krijg je nog een portie melancholie over je heen met een kortstondige gitaarsolo. Leuk extraatje op een alvast erg leuke ep. Afsluiter “Girl” is het nummer met het meeste power van deze ep. Na een onschuldige intro bouwt het duo rustig op naar een groots poprockrefrein. Niet meteen het meest originele nummer, maar wel eens zo leuk.

MIRRANDA zet z’n eerste stapjes in de muziekwereld met deze ep, maar je voelt dat beide frontmannen al een pak meer ervaring hebben. Van zoete meerstemmigheid tot gelaagde synthesizers en gitaren; wij zijn er zeker van dat deze band helemaal gelanceerd zal zijn na de release van deze ep. Hun sound is toegankelijk, maar toch niet commercieel, doet dansen, maar kan je even goed beroeren. Zoals eerder gezegd, stellen ze op 12 december hun nieuwe muziek voor in het Depot. Check it out.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single MIRRANDA - "Sand Head"

Om alle onduidelijkheden de wereld uit te helpen: MIRRANDA is een Belgische band zonder Mirranda’s. Pieter-Jan Van Den Troost en Pieter Schrevens…
LiveRecensies

Mirranda @ BarBroos: Overspoeld door vrolijkheid

De vrolijkheid van Two Door Cinema Club en hier en daar het geluid van Gus Dapperton en Mac DeMarco: dat is Mirranda…
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Record Store Day 2019: RSD volgens artiesten & muziekindustrie

Overmorgen is het Record Store Day en wij zijn lang niet de enigen die daar enthousiast over zijn. Bij verschillende artiesten, platenzaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.