Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Howl & The Hum – “The Only Boy Racer Left On The Island”

Al een tijdje timmert The Howl & The Hum uit York aan hun weg en dat werpt nu zijn vruchten af. Het viertal leerde elkaar kennen op open mics en folkavonden, waaruit al snel het idee groeide om de krachten te bundelen en muziek te maken. Dit jaar mochten de vier op uitnodiging van BBC Radio 1 op het grootste showcasefestival ter wereld SXSW spelen en toen lieten ze al een goede indruk na. Ook al maakt The Howl & The Hum folkmuziek, de postpunkinvloeden zijn desondanks onmiskenbaar te horen. Na een heleboel losse singles, lijkt een debuutalbum voor volgend jaar niet onrealistisch. Met “The Only Boy Racer Left On The Island” brachten ze nu wellicht hun laatste nummer uit dit jaar.

Met hun vorige single ging de groep iets steviger te keer, maar nu kiezen ze weer voor hun typerende folk en mooie harmonieën doordrenkt van melancholie. “The Only Boy Racer Left On The Island” kent een mooie opbouw, want naarmate het nummer vordert, bloeit het steeds meer open. De magie van The Howl & The Hum ligt echter in de prachtige zangstijl van Sam Griffith. De lange noten zijn geen probleem voor de charismatische frontman en stralen verder een warm gevoel uit. Het einde breekt “The Only Boy Racer Left On The Island” helemaal open, al had het einde naar onze smaak iets minder abrupt mogen zijn. The Howl & The Hum zal met hun folk 2.0 nog heel wat harten veroveren volgend jaar, daar pinnen we ons nu al op vast.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1 december 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief