Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single AWOLNATION – “California Halo Blue”

AWOLNATION, ja met full caps, is een Amerikaans elektropopgroepje uit Los Angeles. Bezieler en leadsinger Aaron Bruno kennen we eveneens van post-grungeband Home Town Hero of indierockband Under the Influence of Giants. Nog alvorens ze maar één voet op een podium hadden gezet, was AWOLNATION al pseudo-wereldberoemd dankzij het nummer “Sail”, mede dankzij de vrij legendarische (onofficiële) videoclip. Enkele jaren later werd een poging ondernomen om dit grote succes te evenaren, maar “Run” kennen we vooral door diens talloze YouTubeclips van scary clowns en horror pranks. Alleen al van die royalties moet Aaron Bruno schatrijk geworden zijn. AWOLNATION is dus zo’n band waarvan vrijwel niemand het bestaan kent, tot wanneer je hun bekendste nummers hoort.

Op 5 november 2019 kondigde de band de release van hun vierde studioalbum aan, waarbij ze “The Best” als voorsmaakje op de wereld loslieten. Een vrij commercieel nummer dat een groot publiek zal aanspreken, maar zich niet onderscheidt van andere elektropopnummers. We gebruiken niet graag het woord ‘eenheidsworst’, maar hier kunnen we bijna niet anders. Met “California Halo Blue” kregen we een tweede nummer voorgeschoteld. Wat ons als eerste opvalt: ofwel vind je dit nummer héél goed, ofwel is het totaal niets voor jou. Het wil iets episch, iets tragisch, iets melodramatisch en tegelijk iets opwekkend zijn. Wij vinden het vooral iets te veel kitsch. Van deze muziek hoor je dertien nummers op het Eurosongfestival, waarbij de artiest de gevoelige snaar wil raken, maar eerder ergernissen opwekt. Nee, dit soort meligheid is een beetje te ver van ons bed. Maar geen twijfel mogelijk dat dit bij genoeg mensen wél de juiste gevoelige plek raakt. Geef ons dan toch maar “Sail”.

Met “California Halo Blue” lanceerden ze ook “Drive”, een bitterzoete cover van het bekende nummer uit 1984 van The Cars.

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

29 november 2019

About Author

Tom Verhavert Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief