Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stealing Sheep – “Never Gonna Live Up”

© Holly Whitaker

De vorige plaat van Stealing Sheep was een uitstapje naar een andere wereld: de apocalyptische, absurde wildernis van de cultanimatiefilm La Planète Sauvage. Samen met The Radiophonic Orchestra maakte de band een herwerking van de soundtrack. De stap terug naar eigen materiaal was niet zo groot, blijkt uit hun nieuwste single “Never Gonna Live Up”. Ook deze single is een verlenging van de rode draad die door Stealing Sheeps discografie geweven is, inclusief hun versie van La Planète Sauvage: speelse electropop met zijdewollen samenzang.

“Never Gonna Live Up” slaat meteen toe. Een opbouw van pianotoetsen die vastberaden worden ingedrukt, daaronder een stem, zachtjes, met maar één boodschap: ‘give up’. Synthesizers en een drumbeat zetten de toon. Voor het eerste refrein wordt de rem ingedrukt en krijgt de tekst de volle aandacht: ‘Some people say that they’re up to no good / Behaving ways that are misunderstood / Some people say that they’re the enemy / How will we ever live in harmony?’

Typerend aan Stealing Sheep is dit gevoel voor taal gecombineerd met hun stemgeluid. Hoewel de gedachte ‘I might as well give up’ in verschillende variaties voorbij komt, vindt er weinig verschuiving plaats in toon en hoogte, waardoor hun teksten als feiten klinken, als statements die wel waar moeten zijn. Je zou denken dat je als luisteraar met een depressie eindigt, maar niets is minder waar. “Never Gonna Live Up” is vrolijk en opzwepend, als een speelhal waar alle piepjes van de flipperkasten, grijpmachines en speelautomaten op precies het goede moment vallen.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Confidence Man - TILT (★★): Slapen in de club

De meeste houseduetten zijn kort geleefd. Soms zit een producer wat rond te zooien in zijn studio, wanneer hij plots denkt: ‘Verdorie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume - "Sirens" (feat. Caroline Polachek)

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de…
AlbumsRecensies

CUT_ - Egolove (★★★): Eclectische electro en middelmatige pop

Als er een stad is die zichzelf het muzikale mekka van Nederland kan noemen, is dat zonder twijfel Amsterdam. Zijn pittoreske grachtstraatjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.