Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Boman – “Don’t Forget About Me”

© Märta Thisner

Wie kampt met liefdesverdriet, heeft aan Alice Boman een trouwe kompaan. De 27-jarige singer-songwriter uit Zweden legt met haar universeel herkenbare teksten de vinger op de wonde. Hoewel haar stem zalvend klinkt, draait ze met elke nieuwe single het mes dieper in die wonde. Toch blijven we luisteren, want niemand pijnigt ons op zulke mooie manier als zij dat doet. In 2013 bracht ze haar eerste ep Skisser uit en het jaar daarop volgde EP II. Nu mogen we uitkijken naar haar langverwachte debuutalbum Dream On, dat op 17 januari uitkomt. We hoorden onder andere al “Wish We Had More Time” en “This Is Where It Ends”, en ook deze nieuwe zal daarop te vinden zijn. Slecht kan dat album dus al niet meer worden.

Alice Boman brengt ons niet aan het huilen door groots opgezette ballades of complexe teksten. Ze doet dat wel met haar breekbare stem, die over een lieflijke melodie gelegd wordt. De herhaling van oprechte, eenvoudige woorden voelen we er tijdens het refrein helemaal inhakken. De aanzwellende melodie verzwaart die emotionele impact nog eens. Deze opbouw herkennen we: in heel wat andere nummers deed ze hetzelfde, bijvoorbeeld met de woorden ‘Everything reminds me of you’, ‘I wish we had more time’ of ‘Are you coming back? Are you coming back? I’m waiting’. Deze keer zitten er ook wat meer beats onder de muziek, maar dat neemt gelukkig niets weg van de intieme oprechtheid. Dit succesrecept zouden we haar graag tot in het oneindige horen herhalen. Vervelen doet dit nooit.

Op vrijdag 21 februari komt Alice Boman de Witloof Bar van Botanique betoveren. Vergeet je zakdoekjes niet.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Boman - "Wake Me Up"

In februari stond Alice Boman nog in de kleine Witloof Bar in de Brusselse Botanique met haar minimalistische dreampop. Ze schreef “Wake…
LiveRecensies

Alice Boman @ Botanique (Witloof Bar): Schoonheid in eenvoud

Schoonheid in eenvoud. Zo kan je de muziek van de Zweedse Alice Boman omschrijven. Al sinds 2013 brengt ze af en toe…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #19

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.