Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alice Boman & Perfume Genius – “Feels Like A Dream”

© Johan Olofsso

Singer-songwriter Alice Boman is flink op dreef, want de laatste maanden vuurde ze sporadisch nieuwe muziek op ons af. Binnenkort ligt er een kersvers album in het verschiet en om dat te vieren trakteerde de Zweedse ons met veelbelovende voorproefjes “Night And Day” en “Maybe“. Net zoals gewoonlijk nam ze ons mee op een trip waarbij haar charismatische stem ons al wiegend naar vreedzame oorden bracht. Als verrassing schakelt ze nu de hulp in van de Amerikaanse muzikant Perfume Genius die onlangs zijn experimentele Ugly Season uitbracht. Een samenwerking die we niet meteen verwachtten, maar ondanks dat toch veel nieuwsgierigheid opwekte.

Ook op “Feels Like A Dream” blijft dat fragiele in Alice haar stem ons verbazen. De tederheid waarmee ze zingt, voelt als een warm deken waar we ons maar al te graag onder nestelen. Gedragen door subtiele pianoklanken doet ook Perfume Genius zijn intrede wat leidt tot een wondermooi samenspel. Veel woorden zijn er niet nodig om ons die verscheurende onderliggende hartpijn te doen voelen, want de emoties in de muziek spreken boekdelen. Door meer te luisteren wordt dit nummer alsmaar sterker. Hopelijk krijgt deze single ook een speciale plaats op Bomans aankomende plaat.

Alice Bomans nieuwste album The Space Between verschijnt op vrijdag 21 oktober. Wie benieuwd is, kan ze live aan het werk zien op zaterdag 18 februari in Trix Antwerpen.

Alice Boman: Facebook / Instagram / Website

Perfume Genius: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
AlbumsRecensies

Alice Boman - The Space Between (★★★½): Verfijnde intimiteit

Iedereen kent wel het gevoel dat het soms allemaal wel eens te veel is. Snakkend naar adem en volledig overprikkeld, zij het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yeah Yeah Yeahs - Cool It Down (★★★★): Groots, dramatisch, mysterieus

We bevinden ons rond het jaar 2010. Je bent al een hele avond de ziel uit je lijf aan het dansen in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Perfume Genius - Ugly Season (★★½): Klank zoekt beeld

Perfume Genius, of Mike Hadreas voor de vrienden, slaagt er al jaren in om persoonlijke problematiek tot schoonheid om te buigen. Hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.