Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Psycho 44 – “Perfect Blue”

De mannen van Psycho 44 zijn geen onbekenden in het Belgische muzieklandschap. Hun eerste album was subliem en moesten we dan ook opnemen in onze lijst met beste Belgische albums van het decennium. Op dat album vallen energieke punkrocksongs met elektronische toetsen het meest op, zoals bijvoorbeeld “All My Demons Have Distortion” en “Dance MTHRFCKR Dance”. Maar wanneer we hen echt goed leerden kennen, verdwenen ze. Het was enkele jaren stil rond de band tot ze uit het niks de single “Call Of The Void” uitbrachten en weer wat liveoptredens gaven. Dit met een nieuwe drummer, namelijk Niels Meukens. Voor sommige twintigers onder ons doet die naam waarschijnlijk een nostalgisch belletje rinkelen. Niels vertegenwoordigde België in 2003 op Junior Eurosong met X!NK.

“Perfect Blue” begint heel langzaam met zweverige toetsen en Gaelian Lahaye zijn unieke stem afgewerkt met langzaam gedrum. Pas na anderhalve minuut doen de gitaren hun intrede op de voorgrond. We worden in een trance gebracht door dit geheel, tot na vier minuten het nummer uiteenbarst. De cimbalen krijgen geen seconde rust meer beslist Niels. De gitaren schreeuwen het uit net zoals zanger Gaelian. Hij kan als geen ander een spookachtig hoge stem aanhouden. Na vijf en een halve minuut kapt het nummer ermee. Het is een uniek stuk dat samen met “Call Of The Void” een nieuwe sound begint te plamuren. Psycho 44 fietst een andere richting uit; de fietslampjes gaan uit en zo rijden ze richting een duister nieuw noiseavontuur.

Ze brengen in februari een nieuwe album uit, genaamd UNREALITY. De releaseshow vindt plaats op 29 februari in de Trix. Op twaalf december kan je ze nog spotten als voorprogramma van SONS in de Roma.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single It It Anita - "Ghost"

It It Anita is een hoog aangeschreven naam in ons klein Belgenlandje in de nog kleinere noiserockscene. Deze band is vaak een…
AlbumsRecensies

HEISA - Joni (★★★★½): Exacte wetenschap en rommeligheid

Een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Wat een afschuwelijk…
LiveRecensies

Psycho 44 @ Trix Bar: 'Komaan, alles kapot!'

Een dag nadat hun eerste album in bijna zeven jaar tijd verscheen, kwamen de heren van Psycho 44, na een opwarmshow in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.