Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “The 12″ Synth”

Thee Oh Sees is al lang verleden tijd en werd vervangen door Oh Sees. Na deze fameuze naamsverandering bleef de sound nog steeds onmiskenbaar dezelfde overweldigende riffsoep als focus behouden, dus waren we tevreden. Nog maar enkele maanden geleden brachten ze de uppercut Face Stabber uit en kwamen ze de Botanique afbreken, maar vooraleer we de kans krijgen om daar allemaal goed en wel van te bekomen, is Oh Sees daar alweer met nieuw materiaal. Dat is nog niet alles, want deze keer brengen de mannen hun single uit onder de weeral allesbehalve originele nieuwe naam Osees. Een letter en spatie minder betekent echter geen neiging tot minimalisme in hun muziek, want “The 12″ Synth” is verdorie veertig minuten lang. Zo weet je wat gedaan op je luie zondag.

“The 12″ Synth” begint nogal onheilspellend; Osees neemt hun ingehouden elektronische ambientinsteek van Face Stabber over en laat die langzaamaan ontwikkelen met meer en meer spanning als gevolg. Het is niet voor niets dat de band veertig minuten heeft opgeëist voor dit mini-epos. Zo kunnen ze alles geleidelijk aan laten binnenkomen en kunnen we het eerste kwartier alvast een beetje wegdromen – terwijl we natuurlijk op onze hoede blijven voor eventuele typische Thee Oh Sees / Oh Sees / Osees-uitbarstingen.

Je voelt dat het tempo opgedreven wordt en het spacy karakter vooralsnog niet afneemt. En inderdaad, zoals voorspeld zit je voor je het weet naar een oorverdovende, distorted brij te luisteren. Megaplots wordt dat lawaai afgebroken om over te gaan naar schattig heen en weer springende klankjes. Wat is Osees in godsnaam aan het doen? Sinds wanneer kunnen ze zelfs wegkomen met een lichtjes feeëriek element binnen hun duistere mijnlandschap? We hebben er allemaal geen idee van, maar het werkt natuurlijk weer wonderwel. Regelmatig krijgen we nog een hint te horen van een nieuwe explosie die het risico op tinnitus vervijfvoudigt, maar spoiler alert: tegen alle verwachtingen in, komt die er niet meer. Osees houdt ons in spanning, terwijl ze niet van plan waren om ons nog eens te laten opschrikken. Alweer een heus avontuur dus, die nieuwe ‘single’ van Osees.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Gong Experiment"

Osees komt weer aanzetten met een rammelend staaltje singlepsychedelica. De veelzijdige (ooit garage-)rockband die al sinds 1997 de chronische identiteitscrisis tot haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Scramble Experiment"

Als je denkt dat jij je verveeld hebt tijdens de lockdown, denk dan ook eens aan wat die arme workaholic van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.