Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “The 12″ Synth”

Thee Oh Sees is al lang verleden tijd en werd vervangen door Oh Sees. Na deze fameuze naamsverandering bleef de sound nog steeds onmiskenbaar dezelfde overweldigende riffsoep als focus behouden, dus waren we tevreden. Nog maar enkele maanden geleden brachten ze de uppercut Face Stabber uit en kwamen ze de Botanique afbreken, maar vooraleer we de kans krijgen om daar allemaal goed en wel van te bekomen, is Oh Sees daar alweer met nieuw materiaal. Dat is nog niet alles, want deze keer brengen de mannen hun single uit onder de weeral allesbehalve originele nieuwe naam Osees. Een letter en spatie minder betekent echter geen neiging tot minimalisme in hun muziek, want “The 12″ Synth” is verdorie veertig minuten lang. Zo weet je wat gedaan op je luie zondag.

“The 12″ Synth” begint nogal onheilspellend; Osees neemt hun ingehouden elektronische ambientinsteek van Face Stabber over en laat die langzaamaan ontwikkelen met meer en meer spanning als gevolg. Het is niet voor niets dat de band veertig minuten heeft opgeëist voor dit mini-epos. Zo kunnen ze alles geleidelijk aan laten binnenkomen en kunnen we het eerste kwartier alvast een beetje wegdromen – terwijl we natuurlijk op onze hoede blijven voor eventuele typische Thee Oh Sees / Oh Sees / Osees-uitbarstingen.

Je voelt dat het tempo opgedreven wordt en het spacy karakter vooralsnog niet afneemt. En inderdaad, zoals voorspeld zit je voor je het weet naar een oorverdovende, distorted brij te luisteren. Megaplots wordt dat lawaai afgebroken om over te gaan naar schattig heen en weer springende klankjes. Wat is Osees in godsnaam aan het doen? Sinds wanneer kunnen ze zelfs wegkomen met een lichtjes feeëriek element binnen hun duistere mijnlandschap? We hebben er allemaal geen idee van, maar het werkt natuurlijk weer wonderwel. Regelmatig krijgen we nog een hint te horen van een nieuwe explosie die het risico op tinnitus vervijfvoudigt, maar spoiler alert: tegen alle verwachtingen in, komt die er niet meer. Osees houdt ons in spanning, terwijl ze niet van plan waren om ons nog eens te laten opschrikken. Alweer een heus avontuur dus, die nieuwe ‘single’ van Osees.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Osees - A Foul Form (★★★½): Brutale cassettepunk volgens het boekje

Een van de onbetwiste mastodonten uit de garage-, en psychscene van de afgelopen twintig (!) jaar, is ongetwijfeld John Dwyer. De legendarische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.