Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss – “Bad Kid”

© CPU – Chris Stessens

Met een naam als Cocaine Piss, hoeven we ons niet te verwachten aan een bende koorknaapjes of een ballroom orchestra. Dit Luikse viertal hield zelfs een brainstormsessie om samen de meest walgelijke bandnaam te bedenken. Bedenk er de bipolaire kreten van de leadzangeres bij, gevoed met snerpende gitaren en dystopisch gedrum, et voilà. Cocaine Piss is één brok energie, met een tikkeltje ingehouden agressiviteit, waarbij ze zich niet in een queerpunk- of noiserockhoekje laten drummen. Het concept is anderzijds wél duidelijk: korte, energieke nummers en haast onverstaanbare en vuile teksten. Frontvrouw Aurélie Poppins ziet er misschien uit als de zus van Mary Poppins, maar eens ze haar longen eruit schreeuwt, schrikken we toch eventjes van de brok geluid die zo’n frèle meisje kan voortbrengen.

Met “Bad Kid” brengen ze nog eens een nieuwe single uit, de eerste sinds hun album Passionate and Tragic uit 2019. Het nummer duurt zowaar drie minuten, de absolute limiet voor liedjes van Cocaine Piss. Meteen worden we meegezogen in het hypnotiserende gekweel van de zangeres, waarna het na een minuut losbarst en weer terug gaat liggen, om weer op te bouwen naar een climax. Mogen we dit alvast, ondanks de titel, het meest volwassen nummer noemen dat we totnogtoe hoorden van Cocaine Piss? Qua productie is dit nummer af en we merken dat er veel gerepeteerd is om een eigen sound te ontwikkelen. Of zoals ze zelf zeggen: ‘We’ve been recording new songs for the first time in a while. And a bunch of shows to come! We feel like dry plants that just got rehydrated. Life is flowing lovelovelove.’ Knettergekke bende, maar we zijn wel erg gesteld (en zelfs een tikkeltje jaloers) op zoveel energie. Laat die festivalzomer maar komen!

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

79 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…
AlbumsRecensies

HEISA – Outliar (★★★½): Schetterige samenhorigheid

  Voor snoeiharde gitaren en fameuze knallen moet je bij HEISA zijn. De driekoppige band uit het Limburgse Hoeselt brengt naar eigen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Low – HEY WHAT (★★★★½): Compromisloos meesterwerk tussen de grenzen van lawaai en verstilling

Niet veel artiesten zijn in staat een eigen kenmerkend geluid te ontwikkelen; nog minder lukt het, zich daarna opnieuw heruit te vinden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.