LiveRecensies

HYPER! + Boskat @ Charlatan: Alles uit de kast gehaald

© Larissa Zenner

HYPER! is een opkomende alternatieve rockband uit het Gentse. Net zoals Triggerfinger doet ook dit trio het in een strak pak en met vrolijke kousen. De bandleden zijn alle drie nog zeer jong. Zo werd zanger en bassist Iskander Moens onlangs negentien jaar, maar ook de gitarist en drummer zou u nog jonkies kunnen noemen. Ondanks dat de band nog niet veel tijd heeft gehad om levenswijsheid te verzamelen, is het niet de eerste keer dat HYPER! in een uitverkochte Charlatan speelt. Om middernacht brengen de jongens hun eerste ep uit, maar wij krijgen hem vanavond al te horen.

Na een vrij lange en luide instrumentale intro trok de zanger van Boskat zijn keelgat open. Vette gitaarriffs vlogen door de zaal, en de gitarist – die eveneens de zanger is – vloog over het podium. Eens de gitaar werd ingeruild voor een bas werd de sfeer wat losser in de zaal. De drummer zorgde voor toffe babbels tussen de nummers door. En wanneer hij niet aan het praten was, leverde hij helse drumpartijen af waarop onze trommelvliezen hevig dansten. De snelle riffs en vrolijkheid van frontman Vincent werkten positief in op onze stemming. Boskat bracht niet alleen stevige rock, maar ook een goed humeur met zich mee en dat werkte aanstekelijk.

© Larissa Zenner

HYPER! opende met het nieuwe “Ritalin For Breakfast”, en meteen werd duidelijk dat de jongens wel degelijk hyper zijn. De band stond deels achter een geel doek dat de livevariant voorstelde van de 60%-filter op Facebook. Gelukkig ging het doek snel tegen de grond, zodat we de jongens helemaal zagen staan. Gitarist Achilles haalde alles uit de kast tijdens zijn solo’s, terwijl Iskander van voren naar achteren vloog. Tijdens de solo van “Faceless Man” wisselden de bandleden zelfs van instrument. Toen wisten we nog niet dat er nog gekkere dingen zouden gaan gebeuren. Tijdens het eerste deel van de set lag de focus vooral op de nieuwe ep, maar ondanks dat de nummers nog niet gekend waren, stond het publiek toch niet stil.

Zo besmettelijk dat Hannes Walther Cuyvers van onder andere RHEA en Ramkot op het podium belandde. Met z’n vieren coverden ze een nummer van Queens Of The Stone Age en werd er een hoogtepunt bereikt. Nog wat later stuikte ook Shtevil het podium op voor een niet-gerepeteerd nummer. De vierde musketier stal de show en opnieuw kwam er een hoogtepunt. De Charlatan ging steeds meer bewegen. Nadat de drummer achteraan op de toog een solo bracht, begonnen de jongens aan de eindspurt. Toen ook Iskander het publiek indook, werd met “NED” de ultieme climax bereikt. Of dat was toch de bedoeling, want er waren wat technische problemen. Dat hield de jongens niet tegen om alsnog los te gaan. Als toegift werd ook Rage Against The Machine gecoverd, samen met de gitarist van Boskat, en het zal u niet verbazen als we zeggen dat dat met een moshpit gepaard ging.

© Larissa Zenner

HYPER! omschrijft zichzelf als rock met een vleugje ADHD, en daarmee gaan wij helemaal akkoord. Vooral zanger Iskander Moens was overal op het podium en in de zaal te vinden. Wanneer hij dan toch achter de micro stond, wist hij ons te plezieren met zijn warme stem. Met een goed opgebouwde set bereikte de band meerdere hoogtepunten en kregen ze het publiek aan het bewegen. Muzikale gasten zijn altijd een leuk extraatje, maar met drie gasten leek het wel Kerstmis te zijn. Het is duidelijk dat HYPER! alles uit de kast haalde voor hun ep-release. We wisten het niet, maar gisterenavond hebben we ondervonden dat ADHD besmettelijk is.

Facebook / Instagram / Website 

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Iskander Moon - "Saturday Silence"

Talent definiëren is geen sinecure, maar Iskander Moon benoemen als talent, is niet anders dan verklaren dat water nat en de zon…
LiveRecensies

Herderrock 2023: Zon, muziek en gezelligheid

Al sinds 1985 is Herderrock de place to be voor de gezelligheidszoekers die ook al graag eens een concertje meepikken. Aan al te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boskat - "Stick To Your Guns"

De toekomst ziet er steeds rooskleuriger uit voor Boskat. Het Antwerpse duo mocht eind vorig jaar een uitverkochte Trix opwarmen voor een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.