Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Badge Époque Ensemble ft. Dorothea Paas – “Zealous Child”

Het beste van een dozijn genres samengooien tot gehelen die je met gespitste oren wil laten binnenkomen en die daarnaast ook nog eens een woozy sfeer scheppen om in te verdwalen; je vindt het allemaal bij Badge Époque Ensemble. Dit zestal uit Toronto bracht dit jaar hun zelfgetitelde debuutplaat uit en nu releaseten ze alweer een nieuwe single. “Zealous Child” zal een volgende ep sieren, die uitkomt op 6 december en waarmee ze hopelijk stilletjes aan meer en meer radars zullen kunnen veroveren. Mits nog iets meer aanwezigheid op sociale media en tijd geloven we dan ook dat Badge Époque Ensemble hun eigen belle époque zal kunnen inleiden, want het is de moeite!

De band is enorm ijverig geweest om “Zealous Child” tot in de puntjes af te werken. Het nummer gaat alle kanten uit; waar ze starten met ambient lichtvoetigheid, is het vervolg een exotisch fluitfeest dat uitmondt in een hevig gitaarmoment. De drive lijkt niet meer tegen te houden en na toch nog een verrassend kalm moment, krijgt “Zealous Child” een lange, heerlijke psychedelische outro, waarin alle elementen met elkaar in dialoog gaan en we niet weten waar eerst geluisterd. Dat alles terwijl het niet aanvoelt alsof de band gewoon van de ene naar het andere passage hopt. Alles vloeit in elkaar over alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Een fijnzinnige en doordacht opgebouwde single met een allesbehalve alledaags sfeertje. Zoals we dus al schreven: de moeite.

Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Badge Époque Ensemble - Clouds Of Joy (★★★): Complex hoeft niet ingewikkeld te zijn

Wie zich graag voedt met toegankelijke jazz, speelse melodieën en muzikaal amusement tout court zal hoogstwaarschijnlijk al van Badge Époque Ensemble hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Badge Époque Ensemble - "Zodiac" (feat. James Baley)

Of het nu onder Badge Epoch of Badge Époque Ensemble is, bandleider Maximilian ‘Twig’ Turnbull blijft nieuwe muziek uit zijn pen toveren. Nadat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.