Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Hi – “94A9”

Tijd voor nieuwe muziek van High Hi, één van België’s meest eigenzinnige acts. Het begon allemaal toen ze in 2014 net naast de overwinning van Humo’s Rock Rally grepen. Tot grote verbazing van velen, want het trio bracht een hedendaagse versie van 80’s indie, waarbij ze er niet voor terug deinsden om hun versterkers helemaal open te draaien en de gitaren te laten loeien. Drie jaar later was er dan debuut Hindrance: hun eigen versie van old school rock, waarbij zin voor experiment en de machtige vocals van hun zangeres centraal stonden. Dat experiment ging verder en mondde in 2018 uit in een ep, Imminent. Daar werd duidelijk dat elektronica en synths een steeds grotere rol kregen in hun sound.

De mysterieuze titel “94A9” deed het ons al vermoeden, maar de band gaat verder experimenten met hun sound. Een abstracte drumlijn opent het geheel, waarna de synthesizers geleidelijk aan je oor binnen rollen. De mannelijke en vrouwelijke vocals wisselen elkaar zoals steeds weer uitstekend af. Na een leuke opbouw kom je terecht in een catchy refrein, dat vol energie zit. Zwaar bewerkte gitaren en synths vloeien perfect samen terwijl een repetitieve beat het tempo hoog houdt. Op één of andere manier weet deze band zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, zonder hun typische geluid te verliezen. “94A9” is een schitterend popnummer, met het eigenzinnige High Hi-kantje aan. Volgens de band mogen we de komende periode een hele hoop nieuwe muziek verwachten, en deze single wakkert onze interesse daarvoor meer dan ooit aan.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

High Hi @ Trix: Gewelddadig goed met gitaren

De Leuvense band High Hi lanceerde net voor de zomer zijn derde album Return To Dust, het eerste album sinds de band…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige festivaldag gezien, maar toch is dat tegenwoordig steeds meer wel dan niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.