Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Hi – “94A9”

Tijd voor nieuwe muziek van High Hi, één van België’s meest eigenzinnige acts. Het begon allemaal toen ze in 2014 net naast de overwinning van Humo’s Rock Rally grepen. Tot grote verbazing van velen, want het trio bracht een hedendaagse versie van 80’s indie, waarbij ze er niet voor terug deinsden om hun versterkers helemaal open te draaien en de gitaren te laten loeien. Drie jaar later was er dan debuut Hindrance: hun eigen versie van old school rock, waarbij zin voor experiment en de machtige vocals van hun zangeres centraal stonden. Dat experiment ging verder en mondde in 2018 uit in een ep, Imminent. Daar werd duidelijk dat elektronica en synths een steeds grotere rol kregen in hun sound.

De mysterieuze titel “94A9” deed het ons al vermoeden, maar de band gaat verder experimenten met hun sound. Een abstracte drumlijn opent het geheel, waarna de synthesizers geleidelijk aan je oor binnen rollen. De mannelijke en vrouwelijke vocals wisselen elkaar zoals steeds weer uitstekend af. Na een leuke opbouw kom je terecht in een catchy refrein, dat vol energie zit. Zwaar bewerkte gitaren en synths vloeien perfect samen terwijl een repetitieve beat het tempo hoog houdt. Op één of andere manier weet deze band zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, zonder hun typische geluid te verliezen. “94A9” is een schitterend popnummer, met het eigenzinnige High Hi-kantje aan. Volgens de band mogen we de komende periode een hele hoop nieuwe muziek verwachten, en deze single wakkert onze interesse daarvoor meer dan ooit aan.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
InstagramLiveRecensies

High Hi + Wolker @ Ancienne Belgique (AB): Adrenalineshot in het hart

Dat High Hi in België amper nog een introductie nodig heeft, spreekt voor zich. Sinds ze in 2014 net naast de gouden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.