Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kensington – “Uncharted”

Het is alweer de vijfde single van de Nederlanders. Kensington heeft vrijdag het nummer “Uncharted” uitgebracht. En door de gemeenschappelijke hoes zijn we al vrij zeker dat vier van die vijf nummers op het nieuwe album Time komen te staan. Die zal vanaf 15 november in de rekken liggen. De mannen toeren ook nog door Europa en zullen even stoppen bij ons op 10 april in Het Depot.

“Uncharted” is een heel ander nummer dan dat we gewoon zijn van onze noorderburen. Het is een rustige ballade die opzwelt tijdens het nummer. Je krijgt eerst rustig een akoestische gitaar met de prachtige en typerende stem van frontman Eloi Youssef. Later krijgen we ook nog de drums en wat hevigere elektrische gitaren te horen. Zo geven ze het nummer een kwetsbare tint. Het is een track uit een formule, maar ze weten hem te laten werken door hem extra gevoel te geven.

Het toont dat Kensington best wel van alle markten thuis is in z’n genre. Zo zijn ze doorgebroken in België met vooral blije, snelle en hevige nummers. Maar nu laten ze zien dat ze perfect een rustige ballade kunnen maken die iedereen warm kan maken. Zeker als je wat meer gaat letten op de tekst: nAll sensible souls. Oh, where do they go? And why do they leave us now?’ Het gaat over het verlies van een dierbare, waardoor je toch stil wordt en een traantje kan wegpinken moest je dit live horen.

Dit nummer zorgt ervoor dat we heel benieuwd zijn naar het album waarvoor ze naar Canada zijn getrokken om het te maken. Of daar nog meer schoonheden zijn gemaakt zoals dit prachtnummer, is nog maar de vraag. Wat we wel kunnen voorspellen, is meer passie dan voordien. “Uncharted” heeft vriend en vijand laten watertanden voor Time, dat drie jaar na de verschijning van Control op de fans staat te wachten.

Website / Facebook / Instagram / Twitter 

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Kensington @ Lotto Arena: Meeslepende gewiekstheid

Het is inmiddels al van 15 november 2019 geleden dat Kensingtons nieuwste worp Time ons werd aangereikt. De tour die daarop volgde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Volbeat, Balthazar, Inhaler en meer naar Pinkpop 2020!

Deze week maakte Pinkpop bekend geen perspresentaties meer te doen, nadat ze vorige week onder andere de komst van Red Hot Chilli…
AlbumsRecensies

Kensington - Time (★★★½): De succesformule uitgebreid

Geen band in onze lage landen die zich het stadiongeluid zo eigen heeft gemaakt als Kensington. Het gevolg laat zich al raden:…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.