Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost – “Joost Klein 2”

©CPU – Ymke Dirikx

Joost was deze zomer de absolute revelatie van Pukkelpop en ontpopte zich tot de held van de jeugd van tegenwoordig. De Nederlander begon als YouTuber, maar zijn grootste passie was altijd al muziek. Met het platform dat hij online kreeg, vond hij al snel een draagvlak voor zijn knotsgekke hiphop. Ondanks het feit dat hij in Nederland door de radiozenders steevast genegeerd wordt, verkoopt hij er ondertussen wel zalen uit en maakt hij festivaltenten onveilig. Dat Joost in België zelfs nog populairder is dan in Nederland, bewees hij woensdag nog door de Vooruit in amper twintig minuten uit te verkopen. Zijn nieuwe album 1983 brengt hij binnenkort uit, maar eerst mogen we kennis maken met “Joost Klein 2”.

“Joost Klein 2” is andermaal een portie gekkigheid waarvan de jeugd en wij zo gek van worden. De tekst is weer lekker absurd en houdt eigenlijk ook geen steek, maar geen haan die daarnaar kraait. De beat heeft wederom iets heel fout en gestoord en heeft een deuntje dat je niet snel uit je hoofd zult krijgen. Het recept van Joost blijft ongewijzigd en toch hebben we niet het gevoel dat hij in herhaling valt. “Joost Klein 2” is de nodige gekte die we nodig hebben om ons weekend goed in te kunnen zetten.

De show van Joost op woensdag 12 februari in de Vooruit is uitverkocht, maar voor het extra optreden op donderdag 13 februari zijn er wel nog een aantal tickets te verkrijgen.

Facebook

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2032 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Europapa"

Zijn naam is Klein, maar zijn dromen groot. Heel groot, want binnen een paar weken mag Joost Klein het podium van het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MCR-T & Joost - "Buurman Uit Berlijn"

Al te serieus zijn de klanken die de Duitse MCR-T naar buiten brengt niet altijd, maar dat je er een feestje op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.