Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MCR-T & Joost – “Buurman Uit Berlijn”

Al te serieus zijn de klanken die de Duitse MCR-T naar buiten brengt niet altijd, maar dat je er een feestje op kan bouwen, daar kan je gerust in zijn. Julian McCarthy staat met zijn opmerkelijke techno, tribal, hardtrance en ghetto house regelmatig in de hoofdstad van zijn thuisland en passeerde ook al enkele keren in Berghain, dé technotempel op deze aardbol. De producer staat dus gekend voor zijn dansbare producties waarop hij af en toe wel eens een woordje meezingt of rapt, maar je kan hem ook kennen van zijn werk met onder andere Partiboi69 en horsegiirL.

Dat de intensiteit van MCR-T’s producties dus al een zekere hoogte kent, mag duidelijk zijn. Toch doet hij daar voor “Buurman Uit Berlijn” met potentieel Eurovisie-winnaar Joost nog een schepje bovenop. Joost stapte al eerder op de gabbertrein, maar nu gaat hij er echt helemaal prat op. Waar het tempo van zijn songs voorheen al eens het gabberniveau aantikte, doen de kicks dat nu ook. MCR-T katapulteert ons muzikaal naar de beginjaren van Thunderdome en wisselt Engelstalige met Nederlandstalige en Duitstalige teksten af. Pas na drie minuten horen we de stem van Friesenjung Joost, maar toch zullen het de tonen van McCarthy’s ‘Ik ben de buurman uit Berlijn en ik geef never ein’n Fuck’ zijn die door ganse festivalweides worden meegezongen. “Buurman Uit Berlijn” kan dus een knetterharde hakafsluiter voor de sets van beide heren worden; een optie waar ze allebei wel voor openstaan.

MCR-T speelt de komende maanden op onder meer MODUL’AIR Festival in Gent, Kroonjuweel Festival in Rotterdam en Garnizoen in Beringen-Mijn. Joost staat op 14 en 15 maart in de 013 in Tilburg. Verder staat hij ook op festivals als Wish Outdoor, Zwarte Cross en Lokerse Feesten.

MCR-T: Facebook / Instagram
Joost: Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Europapa"

Zijn naam is Klein, maar zijn dromen groot. Heel groot, want binnen een paar weken mag Joost Klein het podium van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.