FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op de deur te kloppen. In Tienen merken ze het ongetwijfeld aan het feit dat de organisatie van Suikerrock om de paar dagen met een reeks nieuwe namen op de proppen komt. Een maandje geleden pakte het festival zo al uit met zaterdagheadliner Oscar and the Wolf, eind vorige week kwamen we te weten dat de levende legenden van Faithless op diezelfde dag een eerbetoon zullen brengen aan hun overleden frontman Maxi Jazz.

Nog ietsje eerder werd er ook een groot deel van de line-up voor vrijdag bekendgemaakt: Anne-Marie en Lost Frequencies zullen als streamingkanonnen van internationale en nationale bodem de bovenkant van de affiche kleur geven. Net daaronder zien we met Froukje en Joost het beste wat Nederland ons tegenwoordig te bieden heeft, terwijl Compact Disk DummiesPommelien Thijs en DIKKE de tricolore komen verdedigen.

Vandaag volgt er wederom een hele reeks nieuwe namen, nagenoeg allemaal van Belgische bodem. In het pakketje vinden we woordkunstenaar Brihang en de mannen van blackwave., maar evenzeer de gitaren van Equal Idiots en ILA. Jente Pironet zal met Portland in de nasleep van zijn ziekte de Belgische festivals aandoen en ook de Australiërs van Royel Otis zullen hun opwachting maken in Tienen. En alsof dat nog niet genoeg is: ook Used komt de boel afbreken. Dat alles op zaterdag 3 augustus.

Suikerrock vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus op Het Bietenplein achter de Tiense Suikerraffinaderij. De ticketverkoop is reeds gestart, al verwijzen we je daarvoor graag door naar de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 2 augustus: Anne-Marie – Compact Disk Dummies – DIKKE – Froukje – Joost – Lost Frequencies – Pommelien Thijs

Zaterdag 3 augustus: blackwave. – Brihang – Equal Idiots – Faithless – ILA – Oscar and the Wolf – PortlandRoyel OtisUsed

Zondag 4 augustus: TBA

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2024 (Festivaldag 1): Hondenweer, uitgelaten sfeer

Overstromingen in Noord-Frankrijk, code oranje in Luik, geel in Limburg en ook in de Kempen is het hondenweer. Niet meteen hetgeen waar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froukje - "Tetris"

De liefde voor Froukje is niet enkel over onze noordergrens groot, ze lijkt ook hier voorlopig nog geen limiet te kennen. Na…
InstagramLiveRecensies

Clamotte Rock 2024 (Festivaldag 2): Kleurtje pakken

Een kleinschalig, gezellig lentefestival in de Kempen, op poten gezet door een team van vrijwilligers: kan het nog sympathieker? Twijfelen is instemmen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.