Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swing – “N”

Swing is een van de drie leden van het  L’Or Du Commun, maar gaat ook solo zijn eigen weg op. De Brusselaar bracht in 2018 zijn eerste project Marabot uit waarop samenwerkingen met Blu Samu te vinden waren. De focus werd echter al snel weer op het nieuwe album SAPIENS van L’Or Du Commun gelegd waarbij ook een grote tour door Frankrijk, Zwitserland en België hoorde. Vorig jaar werd Swing uitgenodigd door het YouTube-kanaal COLORS om er zijn eigen nummer “Canopée” te brengen met honderduizenden streams ten gevolge. Zijn tweede project staat nu in de pijpleiding en daarvan is “N” een eerste pakkende nummer geworden.

Swing gaat in zijn eigen muziek iets dieper en dat voelen we ook in elke seconde die “N” telt. Het nummer gaat over racisme tegenover zwarten in ons land en hoe onzeker het veel mensen maakt, een topic dat de laatste tijd meer en meer de nieuwssites domineert. De piano klinkt zwaar en past goed bij de emotie en het gevoel dat Swing in het nummer weet te steken. De videoclip maakt het nummer trouwens nog pakkender en zorgt er zelfs voor dat de haartjes op ons lichaam recht komen te staan. De manier waarop Swing zijn persoonlijkheid in “N” weet te steken is extraordinair en subliem en zorgt ervoor dat het nummer nog lang in ons geheugen gegrift zal staan.

Op dinsdag 18 februari speelt Swing een soloshow in de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1479 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
LiveRecensies

15 Years Of All Eyes On Hip Hop @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Hip Hop Hoera!

All Eyes On Hip Hop mocht vorig jaar vijftien kaarsen uitblazen, maar hun verjaardagsfeest moesten ze om de voor de hand liggende…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

All Eyes On Hip Hop viert vijftienjarig bestaan met Central Cee, Pa Salieu, Frenetik en meer!

Hiphopliefhebbers, spits je oren, want op 10 november gaat het eerste echte indoor hiphopfestijn in lange tijd eindelijk door. De organisatoren van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single José González - "Swing"

Met nummers als “Crosses” en “Heartbeats” veroverde de Zweed José González menige harten met zijn debuutalbum Veneer (2003). Na een stilte van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.