UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver geen gebrek. Het was dus een hele opgave voor ons om er het neusje van de zalm uit te halen. Gelukkig sloegen we na verloop van tijd een heuse zalm, genaamd ‘Melting Baskets’, aan onze haak. Deze band uit Aarschot sprong met hun ‘melting’ muziek, zoals ze het zelf al eens durven zeggen, meteen in ons oog.

Nick Cave had Kylie Minogue, dichterbij huis had Maarten Devoldere Sylvie Kreusch en bij Melting Baskets heeft zanger Andries Winderickx Anna Dutoit. In 2018 speelde het duo voor de eerste keer samen en de vonken sloegen meteen over. Sindsdien zijn ze een onafscheidelijk muzikaal duo dat door het leven gaat onder de naam ‘Melting Baskets’. Om hun plaatje helemaal te doen kloppen haalden ze er een jaar later een hele band bij en nieuwe songs.

Wat meteen in het oog sprong op hun vi.be pagina waren de live videos van de band. Vooral het nummer “Colouring” bleef nog even rondspoken in ons hoofd. Hierin neemt zangeres Anna Dutoit het voortouw en vooral in het refrein komt haar krachtige stem helemaal tot haar recht. Al is het vooral de backings van Andries Winderickx die mee zorgen voor het kippenvel moment naar het einde toe.

De afgelopen maanden stond de band niet stil en hadden ze een eigen concertreeks in Aarschot met als hoogtepunt een show in de Klinker. Daarnaast kregen ze ook de kans om een sofarsessie te spelen. Wie de band wilt ontdekken op een hele andere manier moet op 1 november afzakken naar Borgloon. Daar zijn ze samen met Rick De Leeuw te gast op de nieuwe begraafplaats in het kader van Reveil.

Facebook / Vi.Be / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: M.CHUZI

In september word je met heel wat nieuws om de oren geslagen: de lessen beginnen weer, iedereen wordt noodgedwongen wakker uit zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.