UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel zien. Onder andere she bad, Galine, Ponykamp, MONOMONO, EMY en ILA kwamen zo op onze radar terecht en ook deze maand hebben we weer een verse ‘Zalm’ in ons netje, waar we de komende maanden veel van verwachten. De allereerste zalm van 2020 is de rapper Loyk.

Björn Loykens had altijd al een groot hart voor muziek, want dansen is sinds jaar en dag zijn passie. Sinds 2018 maakt de 21-jarige student van PXL-Music ook zelf muziek, waarmee hij nu stilaan doorbreekt. Vorig jaar bracht Loykens zijn eerste EP 111 uit, waarvoor hij samenwerkte met Remi De Roeck, de producer van onder andere Ian Thomas, Bhavi en ICTO. “Things Like That” is bijvoorbeeld een catchy poppy r&b-track geworden, die al snel blijft hangen en ook zijn meest recente single “Mine” heeft een cool deuntje gekregen.

De sound van Loyk is uiterst clean en ligt ergens tussen r&b en cloud rap, waardoor we ons kunnen voorstellen dat een groot publiek fan kan worden van dit opkomend talent. Onder andere MNM, RedBull Elektropedia en Bruzz merkten de Antwerpenaar al op en gaven hem de kans om zich voor te stellen, wat uiteindelijk in meer dan honderdduizend streams resulteerde. We hebben een vermoeden dat dit nog maar het begin was en dat snel nog mooiere dingen kunnen gebeuren.

Facebook / Instagram

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

 

1757 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Loyk @ De Studio: Een wervelwind tijdens de storm

Niet alleen Eunice zorgde er gisteren voor dat we van onze sokken geblazen werden, want in De Studio stelde het opkomende Antwerpse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loyk - "Drift Away"

Even van de radar verdwijnen om muzikaal te herbronnen. Het is een trend die we steeds vaker bij artiesten zien terugkomen. Ook…
AlbumsRecensies

Fisher Ice - Detachment (★★★½): De doos van Fisher

2020 was een rotjaar en we zullen het geweten hebben. Iedereen ging er anders mee om en voor de Antwerpse Robbe Hollanders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.