Features, Uitgelicht, Zalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel zien. Onder andere she bad, Galine, Ponykamp, MONOMONO, EMY en ILA kwamen zo op onze radar terecht en ook deze maand hebben we weer een verse ‘Zalm’ in ons netje, waar we de komende maanden veel van verwachten. De allereerste zalm van 2020 is de rapper Loyk.

Björn Loykens had altijd al een groot hart voor muziek, want dansen is sinds jaar en dag zijn passie. Sinds 2018 maakt de 21-jarige student van PXL-Music ook zelf muziek, waarmee hij nu stilaan doorbreekt. Vorig jaar bracht Loykens zijn eerste EP 111 uit, waarvoor hij samenwerkte met Remi De Roeck, de producer van onder andere Ian Thomas, Bhavi en ICTO. “Things Like That” is bijvoorbeeld een catchy poppy r&b-track geworden, die al snel blijft hangen en ook zijn meest recente single “Mine” heeft een cool deuntje gekregen.

De sound van Loyk is uiterst clean en ligt ergens tussen r&b en cloud rap, waardoor we ons kunnen voorstellen dat een groot publiek fan kan worden van dit opkomend talent. Onder andere MNM, RedBull Elektropedia en Bruzz merkten de Antwerpenaar al op en gaven hem de kans om zich voor te stellen, wat uiteindelijk in meer dan honderdduizend streams resulteerde. We hebben een vermoeden dat dit nog maar het begin was en dat snel nog mooiere dingen kunnen gebeuren.

Facebook / Instagram

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

 

31 januari 2020

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief