UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: M.CHUZI

In september word je met heel wat nieuws om de oren geslagen: de lessen beginnen weer, iedereen wordt noodgedwongen wakker uit zijn zomerslaap en het tempo wordt heel wat opgevoerd. Ook wij hebben zoals elke maand een verse vangst klaarliggen: deze keer stellen we graag de Brusselse band M.Chuzi aan je voor. Zij wisten zich van de vele inzendingen te onderscheiden met hun bruisende mix van onder andere afro, funk, disco en jazz.

M.Chuzi omschrijft zichzelf als ‘a giant walking through a cloudy swamp where groovy vegetation and melodic wildlife still exists.‘ Voor wie die omschrijving toch wat vaag klinkt, verwoorden we dat even wat anders. De Brusselaars maken volledig instrumentale muziek die groots en spannend aanvoelt. Hun groovy sound geeft een kruisbestuiving van verschillende genres weer, en die mengelmoes gaat vlot binnen. Eclectisch zijn hun nummers dus zeker, maar alles klinkt zo zonnig en zalig dat je er even vanzelfsprekend van begint te dansen als van ongecompliceerdere vormen van muziek.

De maand september staat met een been in de zomer en met het andere al in de herfst. Maar danzkij M.Chuzi kan je je weer even volledig laten onderdompelen in dat heerlijke zomerse gevoel, door het pittige “Piri Piri” bijvoorbeeld is het triestige, koude regenweer snel vergeten. Jammer genoeg moeten we het stellen met de slechts drie nummers tellende ep Piri Piri, die in mei van dit jaar verscheen. Gelukkig is het helemaal niet erg om dat ep’tje on repeat te beluisteren: door de vele instrumenten, tempo’s en melodieën ontdek je elke keer weer wat anders. Maar toch hopen we dat we binnenkort nieuw werk mogen verwachten!

Wij zijn niet de enigen die potentieel zien – of beter horen – in deze band. In het kader van het nieuwe muziekconcours Sound Track selecteerde Nathan Daems hen voor de Brusselse voorronde, waar ze ongetwijfeld een indrukwekkende prestatie zullen neerzetten. Je kan komende vrijdag 4 oktober dus voor hen gaan supporteren in de Volta. Meer info daarover vind je op het Facebookevenement.

Facebook / vi.be

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 1): Zomer op het podium

De podia van CORE Festival waren nog maar net opgeruimd en het Ossegempark aan de voet van het Atomium werd weer omgetoverd…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
LiveRecensies

M.CHUZI @ Bolwerk Kortrijk: Met saus overgoten jazz

Aan iedereen die Kortrijk wil ontdekken: durf zeker ook buiten het centrum komen! De stad heeft enkele leuke, afgelegen plekjes waaronder Bolwerk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.