LiveRecensies

Barrie @ Botanique (Rotonde): Gezapige midweek

Barrie, het project van Barrie Lindsay, mocht op een frisse woensdagavond een gezellig gevulde Rotonde van de Botanique proberen te entertainen. Ze bracht haar debuutplaat Happy To Be Here mee en of ze gelukkig was om in Brussel te zijn. In een klein uurtje nam ze ons mee in een heerlijke droomwereld die soms iets te traag vooruit kabbelde. Gelukkig konden we gewoon op ons gemak blijven zitten, want zo werd alles op het gemak geabsorbeerd.

Maar eerst kregen we The Pink Lemons op ons bord. De band klonk gelukkig niet zo zuur als hun naam. De band uit Sint-Truiden mocht voor het eerst in de Botanique spelen, en ze waren in het begin nog wat onzeker over welke taal ze nu moesten spreken. Aangezien hun Frans niet zo top bleek, namen ze toch maar het Engels als voertaal. Maar dat was allemaal niet nodig, want hun muziek sprak helemaal voor zich. Het was een heuse mix van verschillende genres met één constante: een goeie stem en een zwoele baslijn. De ene keer wist The Pink Lemons een iets steviger nummer te serveren om de andere keer dan intiemer te werk te gaan. Bij ieder nummer hoorde je wel heel wat potentieel, al is er hier en daar nog wat schaafwerk. Afsluiter “Smartphone” is wat ons betreft een hit in wording. Het tempo, de humor en de intensiteit gaven de song heel wat punch, waarna we de band niet zo snel meer zullen vergeten.

Na een halfuurtje wachten was het dan aan Barrie. De frontvrouw had drie extra muzikanten mee op deze tour in Europa, en dat was ook wel nodig. De synths zorgden voor de nodige dromerige vibes en de bassist gaf dan weer een iets zwoeler sfeertje aan de muziek. Tot slot was er ook nog de drummer die met zijn percussie altijd meteen de goeie sfeer wist te zetten. Laidback pop met een jazzy invloedje, maar evengoed dreampop met psychedelische invloeden: het is een bont allegaartje, maar het kwam wel veel op hetzelfde neer.

Dat hield in dat het vooral luisterliedjes waren die je op het gemak kan beluisteren. Perfect voor op een zonnige dag terwijl je gezellig met de ruiten open rijdt, maar evengoed hartverwarmend met deze koude temperaturen. Ook de band was heel liefdevol voor België en vooral voor de Botanique, maar de Duitse bevolking moest er dan weer wel aan geloven. Een mopje kregen we weliswaar niet, veel sympathie dan weer wel.

Hoogtepunten in de set waren “Darjeeling” en “Geology”, die iets rijker klonken doordat er meer dynamiek in de songs zit, maar ook de gekke cover van “Lay All Your Love on Me” van ABBA konden we wel pruimen. Geen kitscherig sfeertje nu, wel dezelfde trage dromerige sfeer zoals Barrie in al haar nummers steekt. Heerlijk zacht en met een fragiele en breekbare stem genoten we met onze ogen dicht.

Na een klein uurtje hield Barrie ermee op, maar het concert moest ook niet langer duren. Iets langer en het zou saai geworden zijn, terwijl Barrie nu perfect de nodige dynamiek wist te tonen en de gezapige sfeer niet te slaperig liet worden. Een leuke ontdekking, deze Barrie, en muziek die eigenlijk het best tot zijn recht komt in de Rotonde.

Setlist:

Dark Tropical
Darjeeling
Chinatown
Tal Uno
Dragon
Geology
Lay All Your Love On Me (ABBA Cover)
Clovers

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - "Crumbs"

Het jonge Vlaams-Brabantse vijftal The Pink Lemons haalde in 2020 nog de finale van Sound Track, maar grepen helaas (onverwacht) naast de…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

In vier spannende voorrondes namen 22 acts het tegen elkaar op om in de Vlaams-Brabantse finale van Sound Track te geraken. Zeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.