Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milky Chance feat. Témé Tan – “Rush”

© CPU – Bert Savels

Zes jaar is het ondertussen geleden dat het Duitse Milky Chance uit het kleine Kassel de wereld veroverde met hun wereldhit “Stolen Dance”. Het nummer verkocht meer dan drie miljoen keer en is tot op heden ook hun grootste hit gebleven. Desondanks zou het hun oneer aandoen als we hun zouden bestempelen als een one hit wonder. Met hun tweede album Blossom konden ze misschien niet aan het succes aanknopen, maar toch weten ze nog steeds grote festivalweides en zalen te begeesteren. Op 15 november brengt het trio opvolger Mind the Moon uit, waarmee ze ook weer op een uitgebreide wereldtournee vertrekken. Daarvan krijgen we nu een vierde en wellicht laatste voorsmaakje van en die draagt ook een Belgisch kleurtje.

Voor “Rush” schakelde Milky Chance ditmaal de hulp in van onze eigenste Témé Tan en dat resultaat mag er zijn. “Rush” heeft een zomers karakter en geeft meteen zin de dansbenen los te schudden. De gitaar in de strofes klinkt heel hol en dat is in het begin toch een beetje wennen. Bij het refrein valt dat iets minder op aangezien de gitaar dan wat meer opgaat in het geheel en de zang van Clemens Rehbein de aandacht naar zich toe weet te trekken. Témé Tan mag ook zijn deeltje bijdragen met een strofe en dat zelfs in het Frans, waarmee de groep ook op hun populariteit in Frankrijk wil inspelen. Slimme zet en tevens ook een mooie kans voor Témé Tan om nog wat meer naambekendheid te realiseren. “Rush” is zeker niet hun beste nummer geworden, maar als tof opwarmertje voor hun nieuwe plaat gaat deze zeker goed binnen.

Op zaterdag 8 februari staat Milky Chance in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2076 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Måneskin - RUSH! (Are You Coming)

Vroeger kreeg je bij albumreleases direct de keuze of je voor de standaard uitgave koos of toch eerder voor de deluxe versie,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Témé Tan - Quand il est seul (★★★½): Koorddanser vindt evenwicht

2017 was het jaar waarin de wereld kennismaakte met Témé Tan. Als melting pot van verschillende genres wist het titelloze debuutalbum van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Témé Tan - "Le million"

2017 was het jaar waarin Témé Tan zijn debuutalbum uitbracht en 2023 wordt misschien het jaar waarin we zijn tweede langspeler mogen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.