Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Ghetto Sage – “Häagen Dazs”

Met Saba, Noname en Smino vormen nu drie van Chicago’s meest spraakmakende hip hop artiesten samen een collectief genaamd Ghetto Sage. Het drietal was ervoor reeds samen te horen op de nummers “Shadow Man” en “Ace”, beide afkomstig van albums van Noname. Na het uitbrengen van het album You Can’t Sit With Us met het collectief Pivot Gang, gaat Saba dit jaar dus opnieuw een samenwerking aan. Ook Smino en Noname zaten echter niet stil en kwamen elk vorig jaar nog met hun laatste langspeler.

Kort na het bekendmaken van dit nieuwe project, releasen ze nu een eerste single “Häagen Dazs”. Het is vooral Smino die zijn stempel erop drukt met zijn opgewekte en lichtvoetige aanwezigheid in zowel het refrein als op de eerste verse. Naast deze immer speelse Smino, is ook Saba razendsnel daar met zijn sterke tekstuele bijdrage. ‘Meanwhile them same shoes that the clubs said ain’t the dress code’ refereert hij pienter naar een oudere songtekst van Noname. Zij zorgt op haar beurt voor een welgekomen contrast door middel van haar meer ingetogen stijl, alsof ze in gedachten verzonken is. Toch leunt “Häagen Dazs” nogal sterk aan bij de stijl van NOIR, het laatste album van Smino. We zijn dan ook zeer benieuwd wat de Ghetto Sage ijskar de volgende keer in petto heeft.

17 oktober 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief