Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sudan Archives – “Glorious”

Wie de vorige twee ep’s van Sudan Archives heeft geluisterd, weet zeker en vast wat een multitalent Brittney Parks is. Als solo-artieste bracht ze haar vioolspel in een verrassende context. Zo combineert ze genres als elektronica, r&b, hiphop en Afrikaanse traditionele muziek en weet ze daarmee laagje per laagje innemende producties te creëren. Haar eigenzinnige sound krijgt nu een vervolg op haar debuutalbum Athena, dat op 1 november zal verschijnen. Hieruit konden we eerder al naar het aanstekelijke “Confessions” luisteren, dat nu gezelschap krijgt van de gloednieuwe single “Glorious”.

Op dit nummer domineert opnieuw de innemende, haast hypnotiserende viool van Sudan Archives, al valt er ook daarrond ontzettend veel te beleven. De groovy baslijn en speelse percussie maken het een dansbaar nummer, terwijl de diep zoemende synths voor de nodige edge zorgen. In het al bij al korte nummertje is er ook een glansrol weggelegd voor D-8, een rapper uit Cincinnati. Zijn input werkt wonderwel samen met de ideeën en de sound van Sudan Archives. Met deze twee singles belooft Athena een verrassende plaat te worden.

Sudan Archives staat op 10 november in de AB Club.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 oktober 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief